Advert
Advert

Uyuşturucu Bağımlılığı Psikoza Neden Oluyor

Uyuşturucu madde kullanımına bağlı olarak Psikoz adı verilen akıl hastalığının ortaya çıkacağını belirten Prof. Dr. Kültegin Ögel bu hastalık sonucu vahşi davranışların gelişebileceğini belirtiyor.

Uyuşturucu Bağımlılığı Psikoza Neden Oluyor
Uyuşturucu Bağımlılığı Psikoza Neden Oluyor Admin
Advert

Uyuşturucu madde kullanımına bağlı olarak Psikoz adı verilen akıl hastalığının ortaya çıkacağını belirten Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Kültegin Ögel bu hastalık sonucu vahşi davranışların gelişmesiyle ilgili uyarılarda bulunuyor. Psikozun özellikle amfetamin ve metamfetamin kullanıcılarında daha sık rastlandığını belirten Ögel; “Son yıllarda ülkemizde bu iki maddenin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, maddeye bağlı psikozların sayısı da artış gösterdi. Bu süreçte Psikotik hastaların tedavi ve takibinin yapılması oldukça önemli” diyor.

“İlk Kez Madde Kullanma Yaşı 16”

Yapmış oldukları “Madde Bağımlılığı Araştırma Sonuçları”na göre ilk kez madde kullanmaya başlama yaş ortalamasının 16’yı bulduğunu belirten Prof. Dr. Kültegin Ögel şöyle devam ediyor: “Yapmış olduğumuz araştırmaya göre ilk tedaviye başvurma yaşı ortalaması 24’tür. Yani ilk madde kullanmaya başladıktan 8 yıl sonra tedaviye başvuruluyor. Bu sürenin erkene alınması, tedavinin başarısı ve görülen zararların önlenmesi veya azaltılması için önemlidir.  Bağımlılık, tedavisi oldukça zor ama tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bizim sürekli bu aşamaları gözlemlememiz ve toplumda ne olup bittiğini takip etmemiz gerekiyor. Son yıllarda klinik gözlemlerimize göre de bağımlılık oldukça artmış durumda. Bağımlı bir kişi maddeyi 12 ay süresince kullanmazsa o zaman ‘iyileşmiştir’ diyebiliyoruz” diyor.

“Rehabilitasyon Merkezleri Artırılmalı”

Rehabilitasyon merkezlerinin yeterli sayıda olması gerektiğine dikkat çeken Ögel, “Bağımlılıkla mücadelede rehabilitasyon merkezlerinin sayısının artırılması gerek. Pandemi nedeniyle bu grup daha da geri itildi. Tedavi süreci zor olsa da mümkün. Bağımlılıkta nitelikli ve yoğun bir tedavi gerekiyor” diyor.

Editöre Not: Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi, Şubat 2016’dan bu yana, 10 bin 200 metrekare kapalı alana sahip, 8 katlı modern binasında hizmet veriyor. Moodist, 75 yatak kapasitesi, suit ve konforlu hasta odaları, erişkin ve çocuk poliklinikleri, bağımlılık, kadın ruh sağlığı, acil psikiyatri bölümleri ve tüm psikolojik tanı testleriyle ruh sağlığına yönelik bilim ve teknolojinin gerektirdiği koşulları sağlayan, insan odaklı, tam teşekküllü özel bir psikiyatri hastanesidir. Moodist’in akademik kimliğe sahip profesör, uzman hekim ve psikologlardan oluşan tedavi kadrosunda ayrıca; anestezi, iç hastalıkları, nöroloji uzmanı, diyetisyen ve tecrübeli sağlık personeli de bulunuyor.

urfa çağdaş Uyuşturucu madde kullanımına bağlı olarak Psikoz adı verilen akıl hastalığının ortaya çıkacağını belirten Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Kültegin Ögel bu hastalık sonucu vahşi d
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı