Advert
Advert

Bu vebali alırsanız iki yakanız bir araya gelmesin

Ünlü şarkıcı ve magazinci Onur Akay'ın hayvan barınağı için yazmış olduğu yazı büyük yankı uyandırdı. Akay, adeta yetkililere ateş püskürürken 305 hayvanın akıbetinin ne olacağını sordu.

Bu vebali alırsanız iki yakanız bir araya gelmesin
Bu vebali alırsanız iki yakanız bir araya gelmesin Admin
Advert

İşte Akay'ın o yazısı:

Eyüpsultan Kaymakamlığı, geçtiğimiz Cuma günü Göktürk’te bulunan ve 305 hayvanın bakıldığı Göktürk Barınağı’na giderek, hiçbir yer göstermeden ve bu kadar hayvanın ne olacağını düşünmeden, Pazartesi günü saat 10.00'da yıkım yapacağız dediler.

Ahşap Tasarım Market’in sahibi Rıza Metin’in ve aynı zamanda yerel hayvan koruma görevlisi olan Selin Boronkay Ajans’ın değerli sahibi Selin Boronkay’ın, sosyal medya paylaşımları ile duyduğum bu olay tüm hayvanseverleri derinden üzdü. Rıza Metin hayvanlara ahşaptan yuvalar bile yapabileceğini söyledi. Orhan Gencebay’ın eşi Sevim Emre, yıkımı engellemek için gelen hayvanseverlere sosyal medyadan destek verdi. Emre, “Yıkmayacaklar, yıkamazlar. Böyle bir vebali alırlarsa iki yakaları bir araya gelmez.” ifadelerini kullandı.

Böyle hayvanserlerimiz olmasa bakın neler olacaktı?

Hayvanseverlerin Kemerburgaz Ormanı'ndaki bir alanda 25 yıl önce faaliyete geçirdikleri Göktürk Hayvanseverler Derneği barınma alanı, İstanbul Orman Müdürlüğü'ne ait araziye kurulduğu gerekçesiyle şikâyet edilmiş.

Barınağın bulunduğu yer Orman Müdürlüğü’ne bağlı bir arazi ama bu barınak yeni kurulmadı ve yaklaşık 25 yıllık geçmişi var. En önemlisi burada 150’si tehlikeli ırk olan köpekler var. Selin Boronkay gibi hayvanseverler olmasa, demek ki bunları sokaklara dökeceklerdi.

Tehlikeli ırk köpeklerin yanı sıra engelli hayvanlar var. Tedavisi devam eden ve ilaç kullanan hayvanlar var. Orada binlerce hayvanın hayatı kurtarıldı.

Acaba yıkım kararı alanlar bunları hiç mi düşünmedi?

Bir de yıkmak istedikleri yeri Selin Hanım’ın hikâyelerinde ve paylaşımlarında görebilirsiniz. Ormanın içinde tellerle çevrilmiş bölmeler ve tellerin içinde yuvalar.

Burası kimi neden rahatsız etmiş acaba?

Binlerce hayvanın hayatını kurtarmış ve yine binlerce hayvanı sahiplendirmiş bu barınağa lütfen dokunmayın. Bırakın kendi evlerinde kalsınlar!

Göktürk Hayvanseverler Derneği Başkanı Nilgül Sayar, barınağı taşımak için yetkililerden süre talep etmiş ama yine de dün sabah barınağın yıkılması için polis ve zabıta ekipleri ile iş makineleri Kemerburgaz Ormanı’na geldi.

Zaten orada kayıtlı yasaklı hayvanlar var ve hayvanlar buradan çıkmadan yıkım yapmaları imkânsızdı ve öyle de oldu. Ekipler tutanak tutarak barınaktan ayrıldı.

Göktürk maalesef herkesin kendi hayvanını attığı bir yer. Gönüllüler tarafından her türlü desteğin yapıldığı bir yer için yıkım kararı alana kadar, hayvanları oraya atanlarla ilgilenin.

Bu vebali alırsanız iki yakanız bir araya gelmesin…

urfa çağdaş şarkıcı onur akay hayvansever hayvan barınağı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı