Advert
Advert

Hilvan yeg süs ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi verdi.

Hilvan Yerel Eylem Grubu, IPARD programı LEADER yaklaşımı kapsamında hazırladıkları stratejilerini bir bir hayata geçiriyor.

Hilvan yeg süs ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi verdi.
Hilvan yeg süs ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi verdi. Admin
Advert

Bu kapsamda tarımda ürün çeşitliliğini artırmak ve çiftleri alternatif ürünlere yönlendirmek adına Hilvan Yerel Eylem Grubu, Hilvan Tarım İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda süs bitkileri ve aromatik bitki yetiştiriciliği ile ilgili çiftçilere eğitim verildi.

LEADER yaklaşımı, kırsal kalkınmanın yerelde yaşayan kırsal topluluklar aracılığıyla gerçekleştiren bir program türü ve geleneksel kırsal politika tedbirlerine alternatif çözüm üreten yeni bir yaklaşımdır. Şanlıurfa Hilvan İlçesinde 2019’dan bu yana uyguladığımız,tarım, turizm, eğitim ve kültür mirası başlıkları altında birçok projeyi hayata geçirdik diyen Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf YAVUZ yeni projelerin devam edeceğini dile getirdi.

Yerel Kalkınma Stratejisi (YKS) belli bir alanda insanların ihtiyaçlarına cevap vermeye, yerel kaynakları daha etkin kullanmaya, faaliyetlerin bütünleşmesine ve bölge halkının ortak sorunlarına çözüm üreten Hilvan Yerel Eylem Grubu çözüm üreten bir kurum haline geldi.

Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf YAVUZ konu ile ilgili şu açıklamada bulundu; “ Faklı sektörler arasında sinerji yaratmak, yerel aktörleri hayatta tutma, kalkınma sürecine dahil etmek ve kırsal alanın sorunlarına çözüm üretme adına yeni bir eğitimi çiftçilerimize verdik. Özellikle Hilvan ilçemizde yetiştirilen ürünlere alternatif ürün olma, ürünler hakkında çiftçilerimizi kapsamlı bilgi verme adına süs ve aromatik bitki yetiştirme eğitimi verdik. Tıbbi ve Aromatik bitkiler; halk hekimliği, beslenme, eczacılık, kozmetik, gıda, parfümeri ve terapi gibi çok farklı sektörlerde geniş kullanım alanı bulmaktadır. Özellikle son yıllarda Tıbbi ve Aromatik bitkilerin önemi gün geçtikçe artmış ve bu bitkilere olan talep oldukça artmıştır. Türkiye farklı iklim ve ekolojik koşullara sahip olması, floranın çok sayıda bitki türü ve çeşitliliği içermektedir. Ülkemiz Tıbbi ve Aromatik bitkiler açısından büyük bir ekonomik potansiyele sahiptir.Ülkemizde bulunan Tıbbi ve Aromatik bitkilerin çok büyük bir kısmı doğal olarak yetişmekte ve az bir kısmının çok sınırlı alanlarda kültürü (sera alanları) yapılmaktadır. Hilvan ilçemiz iklim, ışık, toprak, su, mineral maddeler kapsamında oldukça zengin topraklara sahip ve bu topraklarda her türlü ürün yetişmektedir. Bunun bilincince olan Hilvan Yerel Eylem Grubu çiftçilerimizi alternatif ürün konusunda bilgilendirme eğitim verdi. İleriki yıllarda Hilvan ilçemizdeBiberiye, Çörek otu, Çuha çiçeği, Defne, Devedikeni, Ekinezya, Fesleğen, Gül, Ihlamur, Isırgan otu, İğde, Karadut, Karahindiba, Kuşburnu, Lavanta, Limon, Limon otu, Mersin, Menekşe kökü, adaçayı, Nane, Safran, Sumak, Tarçın, Zambak vb gibi ürünlerin yetiştirdiğini konusunda çiftçilerimize eğitim verdik. İnşallah alternatif ürün konusunda çiftçilerimiz önümüzdeki yıllarda bu ürünleri yetiştirir ve Hilvan’da farklı ürünlerde yetiştirilir. Çiftçilerimize yönelik bu tür eğitimler devam geleceği gibi her konuda çiftçilerimize desteklerimiz devam edecektir.” dedi. 

urfa çağdaş hilvan yeg eğitimi leader ıpard
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı