Advert
Advert

Atatürk Düşünce Derneğinden hutbe tepkisi

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Özkefeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi konulu cuma hutbesinde Atatürk’e yer verilmemesine sert tepki gösterdi.

Atatürk Düşünce Derneğinden hutbe tepkisi
Atatürk Düşünce Derneğinden hutbe tepkisi Admin
Advert

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) SamsUN Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi konulu cuma hutbesinde Atatürk’e yer verilmemesine sert tepki gösterdi. Özkefeli, “Diyanet geleneğini bozmadı ve yine Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermedi. Yazıklar olsun” dedi.

“Diyanet İşleri Başkanlığı ecdattan, zaferlerden bahsetti ama Büyük Taarruz ‘un Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ten hiç bahsetmedi” denilen açıklamasında Özkefeli, ayrıca şunları söyledi:

2 yıl önce Ayasofya’nın ibadete açılması sırasında yaptığı konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, devrimlerin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e alenen lanet okuyan, şeriat özlemlerini dile getiren şahıs artık devletin bir memuru değil, sadece dini siyasete alet eden iktidarın bir yansımasıdır.

Özgür bir Ülkede doğmasını nefes almasını, adını ünvanını borçlu bulunduğu, Büyük Taarruzun mimarını Zafer Hutbesinde anmamak nasıl bir densizliktir? Aslında ve özünde DİB Ali Erbaş hala Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Laik Cumhuriyetin bir kurumu olan Diyanet İşleri Başkanı ve T.C memurudur. Çağdaş kazanımlara, laik ve demokratik cumhuriyete açıkça meydan okuyan; Türkiye Cumhuriyet’inin memuru olan zat, açıkça Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına defalarca aykırı hareket etmiştir.

Hukukun üstünlüğü maalesef artık şahsın ve Sarayın üstünlüğü haline gelmiştir. Daha çok yeni müftülere seçim başlangıcı çağrısı verip, çalışmaya çağıran bu şahıs, verdiği birçok gereksiz demeçle, bölücü dili ile insanları kin ve nefrete sürüklemektedir! Bütçeden büyük bir payla ihtişam içinde yaşayan Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş amacını yitirmiş, İktidarın arka bahçesi haline gelmiştir.

Unutulmamalı ki ulus olmak ancak sahip olunan ortak değerleri korumakla olur. Türkiye için bu değerlerin en önemlilerinden biri Cumhuriyet, bir diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin bir simgesidir. Milli mücadelenin kahramanı, memleketin kurtarıcısı, devrimlerin mimarı olması nedeniyle hatırasına, eserlerine ve onu ifade eden varlıklara saldırılar, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetine ve onun kazanımlarına da bir saldırıdır.Türk Milletinin ortak değeri olan Atatürk’e lanet okumak; Büyük Taarruzu anıp, onun mimarını anmamak;biz Atatürkçüleri ve toplumun büyük bir kısmını kin ve nefrete sürüklemekte, derin yaralar açmakta ve ayrıştırmaktadır.”

urfa çağdaş atatürk düşünce dernek tepki hutbe tepkisi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı