Advert

Kapalı Psikiyatri Servisi Kuruluyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet GÜLÜM, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde revizyonu devam eden kapalı psikiyatri servisini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kapalı Psikiyatri Servisi Kuruluyor.
Kapalı Psikiyatri Servisi Kuruluyor. Admin
Advert

İl Sağlık Müdürü GÜLÜM, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve psikiyatri servisi ile birlikte psikiyatri hastalarına verilen hizmetin, Kapalı psikiyatri servisinin açılmasının tamamlanmasıyla ikinci bir ayağıda tamamlanacaktır. İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet GÜLÜM İlimizde kapalı bir psikiyatri servisine ihtiyaç vardı. Hastalarımız çevre illerdeki merkezlere gidiyordu. Servisimizin açılmasıyla birlikte inşallah bundan sonra hastalarımızı başka merkeze göndermeden hizmet vereceğiz. Böylelikle hastalarımız başka şehirlerde mağdur olmaktan kurtulacaklar. Burada önemli olan, hastaların zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirip, hastalığın o ağır ilk dönemlerini burada daha rahat ve huzurlu bir şekilde atlatmalarıdır” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim yardımcısı Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülben SARAÇOGLU;

Şimdiye kadar ilimizde kapalı psikiyatri servisi bulunmuyordu. Hastalarımız bugüne kadar Adana veya Elâzığ gibi yakın illerdeki ruh sağlığı hastanelerine sevk ediliyordu ve bu da ciddi bir mağduriyet oluşturuyordu. Kapalı psikiyatri servisleri kendine veya çevreye zarar verme riski olan iç görüşü olmayan tedaviyi reddeden hastalar için oluşturulan özel olarak donatılmış servislerdir. Bu servislerdeki Hasta odalarında kullanılan malzemeler hastayı koruyacak şekilde dizayn edilir.

Pencereler kırılmaz camdan yapılır. Kapılar buna göre düzenlenmiştir. Hasta yatakları ve hastaların kişisel eşyaları saklamak için kullanacakları dolaplar yine hastanın kendine zarar vermesini önleyecek şekilde dizayn edilir. Hastanemizde 14 yatak normal ve 2 yumuşak oda olmak üzere toplam 16 yataklı kapalı psikiyatri servisi oluşturmak üzere hazırlıklarımıza başladık. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor konuyla ilgili.

Bugün de İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet GÜLÜM mevcuttaki yarı açık psikiyatri servisini gezerek düzenlemelerimizi yakından takip etmiştir. İnşallah kısa zamanda hizmet vermeye başlayacağız dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa hastane yumuşak oda psikiyatri revizyon ruh sağlığı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı