Advert
Advert

ADP'den NATO açıklaması

Aydınlık Demokrasi Partisinden NATO açıklaması. Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmadığını açıklamasına Aydınlık Demokrasi Partisinden destek geldi. Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erkan Deniz kararı desteklediklerini ve arkasında durduklarını söyledi.

ADP'den NATO açıklaması
ADP'den NATO açıklaması Admin
Advert

Rusya Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, Batılı ülkelerin güvence arayışı da sürüyor. NATO ile yakınlaşmanın yollarını arayan ülkeler, üyelik ihtimallerini yüksek sesle konuşurken son girişim de Finlandiya ve İsveç'ten geldi.

Türkiye'nin her iki ülkenin de üyeliklerine sıcak bakmayacağını açıkça belirtilirken, Aydınlık Demokrasi Partisinden hükümete destek mesajı geldi . Partiden yapılan açıklamada da her iki ülkenin de NATO üyeliklerine karşı olunduğu ve hükümete tam destek verdikleri söylendi.

Yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi.

" NATO adayı İsvec ve Finlandiya için olumlu düşüncelerimiz bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra hükümetin kararına tam destek veriyoruz ve arkasındayız" denildi.

Türkiye kilit ülke

 İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine Türkiye'nin engel olabileceği belirtildi. Her ne kadar Finlandiya hükümetinin geç kalmadan üye olmak için harekete geçeceği beklense de, Türkiye'nin onayı olmadan böyle bir katılımın mümkün olmayacağına vurgu yapıldı.

urfa çağdaş aydınlık demokrasi partisi nato açıklaması üyelik isveç fillandiya nato adayı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı