Advert
Advert

Askerlere Bombalı Araçla Saldırı: 13 Şehit, 48 Yaralı

Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde çarşı iznine çıkan askerlerin olduğu halk otobüsünün yanına yanaşan bombalı araç infilak etti. TSK, 13 askerin şehit olduğunu 48 personelin yaralandığını açıkladı.

Askerlere Bombalı Araçla Saldırı: 13 Şehit, 48 Yaralı
Askerlere Bombalı Araçla Saldırı: 13 Şehit, 48 Yaralı Admin
Advert

Kayseri'de, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında patlama oldu. Patlamaya, otobüsün hemen yanına yaklaşan bir aracın sebep olduğu öğrenildi. Olayla ilgili ilk resmi açıklama Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'dan geldi. Vali Kamçı "Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Otobüsün yanında bombalı araç patladı" dedi.

ACI HABERİ TSK VERDİ: 13 ŞEHİT, 48 YARALI

Genelkurmay Başkanlığı'nın Kayseri'deki patlamanın ardından geçtiği son dakika bilgisine göre, 13 askerin şehit olduğunu, 48 personel'in de yaralandığını açıkladı.

HEDEFTE ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ASKERLER VARDI

Türkiye bugün sabah saatlerinde Kayseri'den gelen acı haberle salsıldı. Çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse düzenlenen saldırıda ortalık deyim yerindeyse cehennem yerine döndü.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

TSK'dan Kayseri'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir" denildi.

"ALÇAKÇA, KALLEŞÇE SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Açıklamanın devamında, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

OTOBÜSÜN SOLUNA YANAŞAN ARAÇ İNFİLAK ETTİ

Patlama bugün saat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi ZincidereMahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

kayseri askerlere saldırı tsk açıklama
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı