Advert
Advert

Kazakistan ulaşımına Şanlıurfa modeli

Kazakistan'ın Çimkent bölgesi Vali Yardımcısı Kusherov Nural Khan ve Çimkent Ulaşım Daire Başkanı Zhumataev Kuat, Şanlıurfa’nın toplu taşıma sistemi ile ilgili incelemelerde bulundu. İkili, Şanlıurfa ulaşımındaki uygulamayı kendi ülkelerinde hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Kazakistan ulaşımına Şanlıurfa modeli
Kazakistan ulaşımına Şanlıurfa modeli Admin
Advert

İstanbul'da düzenlenen Transist 2016 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nda, mükemmellik kültürünün toplu ulaşım hizmeti veren kuruluşlarca benimsenmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla düzenlenen yarışmada ödüle layık görülen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ulaşımdaki başarısını incelemek üzere Şanlıurfa'ya gelen Kazakistan'ın Çimkent bölgesi Vali Yardımcısı Kusherov Nural Khan ve Çimkent Ulaşım Daire Başkanı Zhumataev Kuat, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığını ziyaret etti.

Ulaşım Daire Başkanlığında toplu taşıma sistemi, elektronik ücret toplama, mobil uygulamalar ve toplu  taşıma konforu ile ilgili bilgiler alan ikili, kendi ülkeleri olan Kazakistan'da da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ulaşım sistemini uygulamayı hedeflediklerini belirtti.

İkili görüşmeler ve bilgilendirmelerin ardından Büyükşehir Belediyesinin ulaşımdaki çalışmalarını hayranlıkla izlediklerini dile getiren Nural Khan ve Kuat, Kazakistan'da da Şanlıurfa ve benzeri uygulamaları hayata geçirmek istediklerini söyledi.

urfa çağdaş Trafik ulaşım belsan kazakistan büyükşehir belediyesi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı