Advert
Advert

Şanlıurfa’nın aşı sorunu TBMM’ye taşındı

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü; Aşılama oranlarında Urfa’nın en düşük sıralarda olması ve yoğun bakımların doluluk oranlarını ve aşı teşvikinin gerektiğinin belirtildiği soru önergesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletti.

Şanlıurfa’nın aşı sorunu TBMM’ye taşındı
Şanlıurfa’nın aşı sorunu TBMM’ye taşındı Admin
Advert

Mehmet TOPRAK-Urfa Çağdaş/

Milletvekili Ayşe Sürücü’nün önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. AYŞE SÜRÜCÜ - Şanlıurfa Milletvekili

Bakanlığınızca Covıd-19 pandemisine dair kamuoyuna açıklanan günlük verilere göre, salgın Şanlıurfa’da hızla yayılmaktadır. Aşılama oranının en düşük olduğu il olan Şanlıurfa’da, Kürtçe ve Arapça olarak köylerde ve mahallelerde azimli bir tanıtım çalışması ve aşı teşvik çalışması yapılmalıdır.  Aksi halde tanı koyulamayan bir çok Covid-19 hastasının kentin içinde hiçbir önlem almadan dolaşmasına ve hastalığın daha da yayılmasına neden olmaktadır.

Yatak ve yoğun bakım ünitelerinin dolmaya başladığı, pozitif vakanın yüksek düzeyde tespit edildiği Şanlıurfa’nın sosyo-ekonomik koşulları göz önünde bulundurulduğunda yoksuluğun hijyene bütçe ayırmakta en büyük engel olduğu ortaya çıkmaktadır. Soğuk hava depolarının yetersizliğinden dolayı köylere aşı götürülmediği iddiası da basına yansıyan bilgiler arasında yer almaktadır.

Halk sağlığının korunması adına tüm yurttaşlara maske ve dezenfektan dağıtılmalı, anadillerde yazılı ve görsel bilgilendirme materyalleri geliştirmelidir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak aşılama adına köylerde, kamusal alanlarda, olacak şekilde tanıtılmalı ve teşvik edilmelidir. Gerekli önlemlerin zaman kaybedilmeden alınması gerekmektedir.

Bu Kapsamda;

1.            Bakanlığınız aşılama sürecinde aşılanmanın en düşük olduğu Şanlıurfa’da anadilde aşı teşvikinde bulunacak mıdır? 


2.            Bakanlığınız aşılama sürecinde TTB ve SES’i pandemi yönetimi sürecine dahil edecek midir? Etmeyecekse neden etmecektir?

3.            Bakanlığınızın yerel yönetimlerle ortak bir çalışması mevcut mudur?

4.            Şanlıurfa’da başta olmak üzre kamu kurumlarında oluşan uzun sıralara ve izdihama ilişkin bir düzenleme oluşturacak mısınız?

5.            Şanlıurfa’nın sosyo-ekonomik gerçekleri doğrultusunda hijyene bütçe ayıramayan yurttaşların tespiti ve gerekli sosyal destek sağlanacak mıdır ?

6.  Bakanlığınız Şanlıurfa’da köylere kadar sağlıklı bir biçimde yeterli sayıda aşı götürebiliyor mu ?

7.            Soğuk hava depolarının yetersizliğinden dolayı köylere aşı götürülmediği iddiası doğrumudur?

8.            Bakanlığınız Şanlıurfa’da elektrik kesintileri yüzünden susuz kalan köylerin hijyen sorunları konusunda bir düzenleme yapmayı planlamakta mıdır?

urfa çağdaş şanlıurfa koronavirüs aşı hijyen temizlik milletvekili ayşe sürücü
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı