Advert
Advert

Sadece Bozova’nın değil, Urfa’nın da değeri Suphi Aksoy

Şanlıurfalılar olarak kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çünkü, “kendi değerlerini bilmeyen kişinin veya toplumun geleceği de olmaz" Şanlıurfalılar olarak yaklaşık 1 yıl önce Pandemiden dolayı birçok değerimizi kaybettik. Aziz Kutluay, İbrahim Toru ve birkaç kişi daha, bunlar öldükten sonra kıymetleri daha da iyi anlaşıldı.

Sadece Bozova’nın değil, Urfa’nın da değeri Suphi Aksoy
Sadece Bozova’nın değil, Urfa’nın da değeri Suphi Aksoy Admin
Advert

Şanlıurfalılar olarak kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çünkü, “kendi değerlerini bilmeyen kişinin veya toplumun geleceği de olmaz” Şanlıurfalılar olarak yaklaşık 1 yıl önce Pandemiden dolayı birçok değerimizi kaybettik. Aziz Kutluay, İbrahim Toru ve birkaç kişi daha, bunlar öldükten sonra kıymetleri daha da iyi anlaşıldı. Ölmeden önce Şanlıurfa’da hakkettiği değeri tam anlamıyla aldığına inamadığım en önemli kişi İbrahim Toru’dur. Gizli gizli yaptığı iyilikler, onun verdiği burslar sayesinde okuyan öğrenciler, maddi anlamda destek verdiği köy okulları, hediye ettiği oyuncaklarla sevindirdiği çocuklar, arabasının arkasında sürekli olarak çocuklara hediye edilmek için bulundurduğu oyuncaklar ve daha birçok konuyu ölümünden sonra öğrendik. Bundan dolayı değerler kolay yetişmiyor elimizdeki değerlerimize sahip çıkalım. Sahip Çıkılması gereken bir değerimizin adı da Suphi Aksoy.

2017 Aralık ayında Basın enformasyon Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen bir programa katılmak için Bursa’ya gitmiştim.  Urfalı gazetecilerin Bursa’da olduğunu duyan eski bakan ve Şanlıurfa Milletvekili Sayın Faruk Çelik, bizleri ziyaret etmek için kaldığımız otele gelmişti. Herkes Şanlıurfa hakkında merak ettikleri soru ardı ardına Sayın Çelik’e yöneltiyordu. Söz sırası bana gelince ben iki soru sormuştum.  Biri Urfa’da “56 Mıhe” lakaplı Mehmet Büyükfırat hakkında idi diğeri de Ak Parti’nin Bozova Belediye Başkanlığını neden kaybettiği idi. 56 Mıhe ile ilgili soruma eski bakan çelik şu cevabı vermişti. “Bir bakana bu kadar yakın olup kendi çevresine ve kendi şahsi menfaati için hiçbir şey talep etmeyen ama konu Şanlıurfa olunca eşimden çok beni telefonla arayan kişidir, inşallah Urfa’da memleketini düşünen 56’lar çoğalır.”  Bozova ile ilgili soruma da şu cevabı vermişti. “Aslında Bozova’yı biz rahat kazanırdık ama parti teşkilatı beni dinlemedi, benim önerdiğim ismi başkan adayı olarak belirleseydiler biz Bozova’yı kaybetmezdik. İnşallah yeni dönemde Bozova’da kaç dönem muhtarlık ve Ziraat Odası Başkanlığı yapan genç bir kardeşimiz var. İsmi Suphi Aksoy onu aday gösterirler. Adayımız o olursa Bozova Ak Parti’nin kalesi olur. Mütevazi, çalışkan, dürüst ve halk tarafından sevilen bir kardeşimiz. O aday olursa ona destek çıkın ve basın olarak bu kardeşimizi sahiplenin” Eski Bakan Faruk Çelik’in sorularıma verdiği bu cevapların ardından hiç sevmediğim 56 Mıhe’yi yani Mehmet Büyükfırat’ı yakından tanıdım ve Bakan Çelik’in dediği gibi Urfa sevdalısı biri olduğunu gördüm.

Gelelim Suphi Aksoy’a 2019 yerel seçimleri için Ak Parti Bozova Belediye Başkanlığı için Suphi Aksoy’u aday gösterdi ve bir önceki seçimde kaybettiği Bozova Belediye başkanlığını tekrar kazandı. Kazandıktan sonra bir bakanın öve öve bitiremediği ve haklı çıktığı kişiyi tanımak istedim. Anadolu Spor Yazarları Derneğimizin haftalık olarak organize ettiği halı saha maçına davet etmek için aradım kendisini. Karşımdaki ses tonundan belliydi, iyi bir aile terbiyesi aldığı, mütevaziliği ve tanımadığı bir numaraya hemen cevap vermesi zaten onun hakkında olumlu olan fikirlerimin iyi anlamda daha da pekişmesine neden oldu. Onun başkanlığı döneminde Bozova’nın günden güne değişimini görmemek için kör olmak lazım. Belki Bozova ilçemiz hala hakkettiği konumda değil ama inanın Suphi Aksoy’un çalışmaları ile zamanla Urfa’nın en güzel ilçeleri arasında yer alacağından hiç şüphem yok.

Son günlerde kısa bir tatil için izne ayrılan Aksoy için karalama, iftira ve algı operasyonlarını duyduğum için bu yazıyı yazma gereği duydum. Yok efendim Aksoy görevden alınmış/alınacak, yok efendim damadını işe almış gibi söylemler ve iftiraları duyunca olayın aslını bildiğim için, bildiklerimi paylaşayım dedim.

Mehmet Selim Şahin 26 yaşında, 14 yaşından beridir Ak Parti Gençlik kollarında görev yapan bir kardeşimiz, Ak Parti’de medya tanıtım, seçim kurulu ve daha birçok görevde aktif olarak görev almış. 2017 yılında ŞUSKİ’de işe başlamış ve 2019 yerel seçimler öncesinde Suphi Aksoy’un danışmanlık görevini üstelenmiştir. Kazanılan seçimin ardından yaklaşık 5-6 ay sonra Bozova Belediyesi’ne görevlendirmesi sona erdirilip işe girişi yapılmış. İşe girişi yapıldıktan yaklaşık bir yıl sonrada kader kısmet Suphi Aksoy’un kızı ile evleniyor.

Olaylara biraz geniş çerçeveden bakalım, bir baba olarak düşünün, herkes kızının tanıdığı ve güvendiği biri ile evlenmesini istemez mi? Bu olayın bir bakış açısı ama bana göre en önemli bakış açısı Suphi Aksoy’un rahmani tarafı Henüz anne karnında iken babasını kaybeden 24 yaşına geldiğinde de annesini kaybeden birine sahiplenmek ona büyüklük yapmak, rabbim bu tür hayırları herkese nasip etmez. Ayrıca son olarak geçtiğimiz yıllarda Bozova’dan Sivas’a çalışmaya giden iki ailenin çocukları yüzmek için girdikleri suda boğulmuşlardı. Suphi Başkan bu ailelerin acısını bir nebzede olsa hafifletmek ve onlara destek olup sürekli il dışına çalışmaya gitmesinler diye her iki ailenin birer fertlerini işe alıyor. Sadece bu iki olay bile Suphi Aksoy karakterini tanımak için yeterlidir sanırım. Rahmetli İbrahim Toru’nun ardından tanıdığım en rahmani duyguları taşıyan karakterlerden biridir Suphi Aksoy. Rahmetlik İbrahim Toru’nun bir lafını hiç unutmam “kötüler hep birbirini kolluyor, iyiler neden hiç birbirini kollamazlar” Evet rahmetli Toru’nun dediğini yapalım iyiler birbirimizi koruyalım kollayalım. Öncelikle Bozova ardından Şanlıurfalılar olarak Suphi Aksoy’a destek olalım. Toru ve Aksoy gibi değerlerimize sahip çıktığımız zaman muvaffak oluruz.

urfa çağdaş bozova başkan suphi aksoy mehmet ağaslan
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı