Advert
Advert

Emlakçılardan pes dedirten hareket: Memur olmayana ev yok!

Corona virüs salgını kiracılıkta da yeni bir dönemi başlattı. Evini kiraya vermek için ilan veren mülk sahipleri ve emlakçılar, artık düzenli maaş alan 'kurumsal çalışan'ı tercih ediyor.

Emlakçılardan pes dedirten hareket: Memur olmayana ev yok!
Emlakçılardan pes dedirten hareket: Memur olmayana ev yok! Admin
Advert

Fatma Keber - Çağ 63 Haber

Şanlıurfa’da kiralık ev arayanlar dertli, Emlakçılar ve ev sahipleri ‘her an işsiz kalır’ diyerek artık çalışanlar arasında da ayrım yapıyor.

Bir vatandaş ise Şanlıurfa’da 10-15 gündür ev arıyoruz, evleri satılmış ve herkes bütün emlakçılar birleşmiş memur olmayana vermiyorlar.

Corona virüs salgınının yayılmasını kontrol etmek için alınan önlemler, ekonomi tarafında ise pek çok sektörde iş hacminin daralmasına neden oluyor. İşini kaybetme tehlikesi yaşayanlar, geliri azalanlar; tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de ev sahiplerinin ‘kiracı seçimleriyle’ karşı karşıya kalıyor. Eskiden ‘bekara’, ‘öğrenciye’ ev kiralamayan ev sahiplerinin ‘yeni normal’i ise çalışanlar arasında ayrım yapmak oldu. İnternet sitelerinden verilen kiralık ilanlarının pek çoğunda ‘kurumsal çalışan ve memur tercih edilir’ ibaresi yer alıyor.

Paşabağı Mahallesi'nde ikamet eden İbrahim Demir isimli bir vatandaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;"Bana bir kiralık ev lazımdı, tanıdığım bir emlakçı arkadaşın yanına gittik, hemde samimiyiz. samimi olduğumuz halde benden bir memur kefil istedi, memur kefil bulduk, sonra 10.00 liralık senet istedi onuda imzaladık, bu şekilde evi kiraladık. Yani memur olmasak ev kiralayacakmıyız, yazık bu insanlara,

Emlak piyasasında canlanma var

Haliliye İlçesi Paşabağı Mahalesi'nde bulunan Saltan Emlak Gayrimenkul işletmecisi Fevzi Saltan, ise iddialar karşısında emlakçılarında haklı yönünün olduğunu açıklayarak şu ifadelere yer verdi; " Kimse 1 yıllık depozito almamızı eleştirmesin. beş parmağın beşi bir değil, evi kiraya veriyoruz, verdiğimiz vatandaş elektrik ve su faturalarını ödemeden çıkıp gidiyor, telefon numarasını değiştiriyor ulaşamıyoruz, Bizde ev sahibi ile karşı karşıya geliyoruz. Bizzat ben şahsın olarak çok sayıda elektrik ve su faturasını ödedim, vatandaşdat aldığım komisyondan fazla fatura ödediğim olmuştur, Bu yüzden depozito almak zorunda kalıyoruz, bunuda kimse yadırgamasın. Zaten pandemi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır işler durgun, inşallah pandemi biter işler düzene girer, gerçi bu sıralar biraz kıpırdanma var inşallah işler açılır herkes birz olsun nefes alır pandemi bütün esnafı vurduğu gibi biz emlakçılarıda vurdu. Temennimiz ülkemizin bu süreçten bir an önce çıkmasıdır."

urfa çağdaş şanlıurfa emlakçı kiralık satılık memur
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı