Advert
Advert

Eyyübiye belediyesi bir ilke daha imza atıyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, alkol- madde bağımlısı bireylerin hayata tekrar kazandırılmasını amaçlayan YEDAM’a (Yeşilay Destek Merkezi) verdiği desteklerden dolayı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan, plaket aldı. Başkan Ekinci tarafından açılışta YEDAM’ın 3. Şubesinin Eyyübiye ilçesine kazandırılacağı müjdelenirken, açılışa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katılacağı belirtildi.

Eyyübiye belediyesi bir ilke daha imza atıyor
Eyyübiye belediyesi bir ilke daha imza atıyor Admin
Advert

YEDAM’ın hizmet binasının açılışına katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, YEDAM’ın 3. Şubesinin Eyyübiye Belediyesi’nin katkılarıyla Eyyübiye ilçesinde açılacağını müjdeledi. Çok kısa süre içinde Eyyübiye ilçesine YEDAM’ın 3. Şubesini kazandıracaklarını müjdeleyen Başkan Ekinci, ”Gençler konusunda yapılacak en güzel çalışma onları bu bağımlılıktan kurtarmaktır.” Dedi.

Yeşilay’ın bağımlılara ve bağımlı yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal destek verdiği YEDAM’ın 3. Şubesi Eyyübiye ilçesinde açılacak. Alkol/madde bağımlısı olan bireylerin hayata tekrar kazandırılması, günlük hayatlarını devam ettirirken hayat kalitelerinin yükseltilmesiyle sosyal hayata uyum sağlama sürecinde gerekli sosyal desteğin verilmesi ve kişinin temiz kalmaya teşvik edilmesini amaçlayan YEDAM’ın Cerrahpaşa’daki hizmet binasının açılışı, düzenlenen törenle gerçekleşti.

Açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yeşilay ve YEDAM’a destek veren aralarında Rüştü Reçber, eşi Işıl Reçber, Muazzez Ersoy, Ece Vahapoğlu, Yeşilay Üyesi Burcu Çetinkaya Bucak’ın da bulunduğu birçok ünlü ile Yeşilay yetkilileri katıldı. YEDAM’ın açılış töreninde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan, Yeşilay’a verdiği desteklerden dolayı plaket alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa’da bağımlı ve bağımlı yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal destek verecek olan YEDAM’ın 3. Şubesinin tüm masraflarının Eyyübiye Belediyesi tarafından karşılanacağını belirterek,” inşallah çok kısa zaman içinde 3. Şubemize ilçemize kazandıracağız. Dedi. Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi:” Eyyübiye ilçesi Şanlıurfa merkez ilçelerinden biri. 370 bin nüfuslu bir ilçe. 200 binde Suriyeli var şu anda. Dolayısıyla 570 bin nüfuslu bir ilçe konumunda. Yaş ortalaması 19. 4 olan bir ilçe. Ve böyle bir ilçede emin olun gençler konusunda yapılacak en güzel faaliyetlerin başında gençleri bu bağımlılıktan kurtarmak geliyor. Bu anlamda çok kutsal bir görev şu anda Yeşilay’ın yaptığı çalışma ve içerisinde de Eyyübiye Belediyesi olarak bulunmaktan hakikaten haz duyuyoruz. Asım’ın neslini yetiştirmek adına bu projenin çok ciddi bir katkı sağlayacağını biliyor ve bundan sonraki süreçte de herkesin desteğini bekliyoruz.”

Başta İstanbul olmak üzere tüm illerde Bakanlık ve belediyelerin destekleriyle yaygınlaşması hedeflenen YEDAM’ların kurulması için görüşmeler içerisinde olduğunu belirten Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk; “Bugün burada ayrıca Şanlıurfa Eyyubiye Belediyesinin desteğiyle YEDAM’ın Eyyubiye Şubesinin de bu ay içinde hizmete gireceğinin müjdesini vermek istiyorum. YEDAM Eyyubiye Şubemizin açılmasını sağlayan Eyyubiye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ekinci’ye de teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah diğer belediyelerimiz de Eyyübiye örneğinde olduğu gibi bu konuya gereken hassasiyeti göstereceklerdir.” dedi.

YEDAM’ın Cerrahpaşa hizmet binasının açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başkan Ekinci’ye duyarlığından dolayı teşekkür etti. Kurtulmuş, Yeşilay adına desteklerinden dolayı Başkan Ekinci’ye teşekkür plaketi verdi.

urfa çağdaş şanlıurfa eyyübiye belediyesi başkan ekinci yeşilay YEDAM Numan Kurtulmuş plaket
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı