Advert
Advert

Hırsızlar kol gezmeye başladı.

Şanlıurfa’da son zamanlarda hırsızlık olayları artış gösterdi. Kente bazı bayanların evlere girdikleri, uyuşturucu ve madde bağılılarının ise otomobilleri çaldıkları şikâyetleri had safhaya ulaştı. Önceki gün Paşabağı Mahallesi'nden çalınan bir otomobil Suruç- Birecik karayolunda kaza yapınca yakalandı.

Hırsızlar kol gezmeye başladı.
Hırsızlar kol gezmeye başladı. Admin
Advert

Aziz Budak- Urfa Çağdaş/ 

Paşabağı Mahalle Muhtarı Mehmet Aslan, Son zamanlarda bilhassa uyuşturucu kullanıcılarının oto parklarda ve oto galerilerden geceleri arabaları düz kontak ederek, gerek uyuşturucu alışverişinde, gerekse uyuşturucu kullanmak için bu araçları kullandıkları gerekçesiyle araç sahiplerini uyardı.

Muhtar Aslan, son iki haftada aynı yolla 3 arabanın çalındığını, 1 aracın Suruç- Birecik yol kenarında bir tarlada bulunduğunu, diğer araçların ise kullanıldıktan sonra tekrar yerlerine bırakıldığını belirtti.

Oto galericilerin dükkanlarına kamera sistemi kurmalarını ifade eden Muhtar Aslan, “Mahalle sakinlerinin araçlarını genellikle belediyelerimiz tarafından mahallede yaptırılan kamera sistemlerinin görebileceği şekilde park etmeleri konusunda uyardı.

Kadınlar evlere dadandı

Haliliye İlçesi Sırrın Mahallesi ve Karşıyaka’da 2 bayanın hırsızlık için evlere girdikleri öğrenildi. Sırrın Mahallesi Köylükent sitesinde ikamet eden M. T. İsimli şahıs "Binanın dış kapısı açık olduğu için binaya girmeleri zor olmuyor. Binaya girdikten sonra binanın giriş katında bulunan dairenin ziline basıyorlar. Evde birilerinin olup olmadığını teyit etmek için zile basıyorlar. Eğer evde birileri varsa, adres sorma bahanesi uydurup geri dönüyorlar.” Dedi.

Karşıyaka Mahallesi’nde ise önceki gün evinin salonunda oturan A.B. isimli bayan yatak odasına girdiğinde 2 bayanın çekmeceleri kurcaladığını görünce bağırmaya başladı. Çığlıklar üzerine 2 bayan bıçak çekerek evden kaçtıkları belirtildi.

Yetkililer uyardı

Yetkilileri, vatandaşları hırsızlara karşı tedbir almaları konusunda uyardı. Yetkililer, hırsızların yükte hafif pahada ağır eşyaları çaldıklarına dikkat çekerek, evde olmadığınız zamanlarda, 'evde birisi varmış' hissi verilmesi gerekiyor. Bunun için de kapı önüne ayakkabı konulabilir, ışık yanık bırakılabilir. Evde olsanız bile kapınızı arka taraftan kilitlemeyi unutulmamalı. Kapınız çelik kapı bile olsa bir takım aletlerle açılabileceğini unutmayın. Hırsız genellikle daha kolay, zaman harcamadan girebileceği yerlere yönelir. Hırsızın işini zorlaştırma adına ne varsa yapılması lazım" tavsiyesinde bulundu.

urfa çağdaş şanlıurfa haliliye paşabağı mah sırrın mah
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı