Advert
Advert

“Mavide kal Şanlıurfa”

Yasakların gevşetilmesi nedeniyle rehavete kapılmanın sakıncalarına dikkati çeken Münire Maral, hem işletmelere hem de konuklarına “Yasaklara uymazsak yeni yasaklara davetiye çıkartırız” uyarısında bulundu.

“Mavide kal Şanlıurfa”
“Mavide kal Şanlıurfa” Admin
Advert

Koronavirüs risk haritasında "mavi" renk ile düşük riskli iller arasında bulunan Şanlıurfa, mavide kalma çabasında. Kentin işletmecilerinden Münire Maral,  Valiliğin öncülüğündeki sıkı tedbirlere uyum için çağrıda bulunarak,  “Yapacağımız tek şey Maske- Mesafe ve Hijyen üçlüsünü hayatımızın bir parçası haline getirmek" dedi.

Münire Maral, önce Çin’de ardından 10 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye’de görülmeye başlayan pandeminin tüm sektörleri olumsuz etkilediğini ancak, en fazla hizmet sektörünü vurduğunu anımsatarak, hem  işletmeciler hem de vatandaş olarak yasaklara uyulmadığı takdirde, yeni yasakların gelmesinin kaçınılmaz olabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Mart’ta açıklanan kademeli normal hayata geçişin eski normal gibi algılanmaması gerektiğini vurgulayan Münire Maral, “Eski normale dönmemiz şimdilik kısa vadede görünmüyor. Çünkü, halen salgın bitmiş değil. Biz işletmeciler olarak salonlarımızda yasaklara uyar, konuklarımız da buna saygı gösterirse yeni yasakların artık gelmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Şanlıurfalıların yanı sıra kente gelen turistlerin öncelikli tercihi olan Oduncu Et Mangal Restoran İşletmecisi Münire Maral, Şanlıurfa’nın “Düşük Risk” anlamına gelen mavi renkte olmasının önemli bir avantaj olduğunu ancak, yasaklara uyulmadığı takdirde bu rengin değişip, yeni yasaklara davetiye çıkarılacağını vurguladı.

Münire Maral, “Yeni yasakları düşünmek bile istemiyoruz. Çünkü, restoranların sadece paket servisle ayakta kalamayacağını yaşayarak gördük. Yapmamız gereken tek şey maske-mesafe-hijyen üçlüsünü yaşam felsefesi haline getirmektir" diyerek, "Mavide kal Şanlıurfa” çağrısı yaptı.

ORGANİZASYONLAR ARTTI

İşletmesinde sunduğu hizmetler sadece yemek ve kahvaltı ile sınırlı olmayan, bunun yanı sıra görsel şölen sunan mekanında düğün, nişan, kına ve sünnet gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapan Münire Maral, “Kademeli geçişle birlikte organizasyonlar arttı. Kurallara azami seviyede uyarak eski yasaklara geri dönmek istemiyoruz" dedi.

Açık ve kapalı mekan alternatifleriyle organizasyon taleplerine cevap veren Münire Maral, “Havaların ısınmaya başlaması avantaj oldu. Şanlıurfa gibi sıcak kentlerde açık hava organizasyonları artık üşütmüyor. Bu nedenle öncelikle açık alanımızı tavsiye ediyorum. Burada da masa ve sandalyeleri pandemi kurallarına göre dizayn ediyoruz” diye konuştu.

VALİLİĞE ÇAĞRI

Yeni kademeli normal hayata geçişle birlikte restoran ve kafe gibi işletmelerin çalışma saatlerinin akşam 19.00 ile sınırlandırılması konusuna da değinen Münire Maral, "Bizim işletmelerimiz öğlen saatiyle birlikte hareketlenir. Çükü, insanlar işyerlerinden çıkıp ancak bu saatlerde yemek yemeğe çıkabiliyor. Bu saatte kapatılması bizler için dezavantaj" dedi.

Valiliğimizin yereldeki durumu dikkate alarak kapanış saatlerine ilişkin yeni bir düzenleme yapmasını beklediklerini belirten Münire Maral, "Gerek akşam yemekleri gerekse organizasyonlarda en fazla tercih edilen saatler yasaklı olmamalı" görüşünü dile getirdi.

Münire Maral, pandemi kurallarına dikkat ederek, en azından 22.00'ye kadar çalışma izni verilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

urfa çağdaş şanlıurfa korona virüs yasaklar denetim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı