Advert
Advert

Şehit polislere son görev

Şanlıurfa’da görevleri sırasında uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memurları düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehit polislere son görev
Şehit polislere son görev Admin
Advert

Önceki gece Şanlıurfa Otogarında rutin kontroller sırasında silahlı saldırıya uğrayan şehit polis memurları için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törende şehitlerin ailelerini Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız,  İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, şehitlerin silah arkadaşlarıyla vatandaşlar yalnız bırakmadı.

Silah arkadaşlarının omuzlarında İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Törende şehitlerin anısına bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; milletçe üzüntülü olduklarını belirterek konuşmasında: “Daha hayatının baharında görevleri başında olan polis memuru kardeşlerimizi bugün ebediyete uğurluyoruz. Bu memleket için riskleri bilerek, hayatlarını ve her şeylerini bu millete adayarak, bu milletin huzuru için can ve mal emniyetini sağlamak için gece gündüz demeden fedakârca yapılan bu mesleği seçtiler. Dün gece de elim bir olayla şehit olarak aramızdan ayrıldılar. Bedenleri vefat etse de kendileri bizimle beraber, bizimle olmaya devam edecekler. İnanıyoruz ki bu dünyada hep iyilik tarafında olan insanlar olarak bir gün sevdiklerimize tekrar kavuşacağız ve ebedi mutluluğu yaşayacağız. Tabi ki bu dünyadaki ayrılık zor ama bize düşen sabretmek, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, onları her zaman gönlümüzde yaşatmak ve hayırla yâd etmektir. Millet olarak onları unutmayacağız. Kederli ailelerimizin emniyet teşkilatımızın, çalışma arkadaşlarının başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun” cümlelerini kullandı.

Tören; yapılan duanın ardından şehit polis memuru Sinan Akdemir’in naaşının memleketi Kilis’e, Mehmet Ünaldı’nın Osmaniye’ye uğurlanmasıyla sona erdi. Şanlıurfalı şehit polis Hasan Hüseyin Çalışkan ise Yusuf Paşa Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bediüzzaman Aile Mezarlığına defnedildi. 

urfa çağdaş şanlıurfa polis şehit çatışma otogar tören sinan akdemir hasan hüseyin çalışkan Mehmet Ünaldı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı