Advert
Advert

Barış Pınarı Harekâtına 9. Gününde ara erdi.

TSK Terör örgütünü Fırat’ın doğusundan atmak için başlattığı Barış Pınarı harekâtına 9. Gününde ara erdi.

Barış Pınarı Harekâtına 9. Gününde ara erdi.
Barış Pınarı Harekâtına 9. Gününde ara erdi. Admin
Advert

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beştepe'de ABD Heyeti ile yapılan görüşmenin ardından basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, “Bugünkü müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık. ABD tarafı, Türkiye'nin meşru güvenlik çıkarlarının korunması bakımından güvenli bölgenin önemini ve işlevselliğini kabul etti. Buranın kontrolünün TSK tarafından yapılmasında tam mutabakat sağlandı. Böylelikle ABD tarafı harekatımızın ve hedeflerimizin meşruiyetini kabul etmiş oldu ve bundan sonraki süreçte tabii ki herkesle bu alanda da işbirliğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Münbiç ve Kobani

Münbiç ve Kobani bölgeleriyle ilgili Rusya'nın tutumuna ilişkin sorulan soru üzerine Çavuşoğlu, “Rusya'nın girip girmemesi, ABD'nin garantisinde olan bir şey değil. Zaten onlar başından beri bize, ‘biz çekilirsek onlar gelir' diyordu. Biz de zaten Ruslarla değişik boyutlarda anlaşsak da anlaşmasak da uzun zamandır çalışıyoruz” dedi.

Kobani ile ilgili olarak Çavuşoğlu, “Pence'in söylediği gibi biz oraya girmeyeceğiz ya da bir şey yapmayacağız gibi bir şey konuşulmadı“ diyerek, “Bizim Kobani veya başka bir taahhüdümüz olmadı” ifadesini de kullandı.

urfa çağdaş şanlıurfa barış pınarı harekat güvenli bölge mutabakat sağlandı kobani münbiç
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı