Advert
Advert

İHH Medreseleri Hafız vermeye başladı

İHH’nın Şanlıurfa’da açtığı medreseler de mezun olan 5 Hafız öğrenci için icazet töreni düzenlendi. Programa çok sayıda âlim katıldı.

İHH Medreseleri Hafız vermeye başladı
İHH Medreseleri Hafız vermeye başladı Admin
Advert

İHH’nın Şanlıurfa’da desteklediği medreselerden Akçakale İslami Kültür-Meslek Eğitim Merkezimizde 3, İbni Haldun (Mavi Marmara) Medresesinden de 2 olmak üzere toplam 5 öğrenci hafız olup icazetlerini aldılar. Hafızların icazet töreni mezun olan öğrencilerin okudukları Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başladı.

İHH Şanlıurfa Temsilciliği Mavi Marmara Konferans Salonunda düzenlenen icazet törenine Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Ak Parti İl başkan Yardımcıları Mahmut Barut, Ahmet Başak, Aziz Badıllı, Sait Ağan, Suruç Koordinatörü Mahmut bey , Suriye, Mısır, Iraklı alimler, medrese öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila,  İHH İnsani Yardım Vakfı Dünyanın 135 Ülke ve Bölgesine insani yardım faaliyeti, insani diplomasi, eğitim ve benzeri her türlü insani faaliyette bulunduğunu söyledi.

“Suriye savaşının çıkmasıyla İHH olarak gerek Suriye içinde ve gerekse de Suriye içinde insani yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Atila, “ Yaptığımız bu yardımlar gıda, giyim, kırtasiye, eğitim ve hastaların tedavi edilmesi gibi yardımlar. Bununla beraber bir ülkenin bir ümmetin veya bir halkın geleceğinin gençler olduğunun bilinciyle klasik eğitime ve medrese eğitimine de destek vermektedir. Şanlıurfa’da onun üzerinde medrese ’ye yardımda bulunuyoruz. Yaptığımız bu desteklerin yavaş yavaş meyvelerini alıyoruz. Akçakale İslami Kültür-Meslek Eğitim Merkezimizde 3, İbni Haldun (Mavi Marmara) Medresesinden de 2 olmak üzere toplam 5 kardeşimiz hafız olup bugün huzurlarınızda icazetlerini birazdan inşallah alacaklar.  Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Kendilerini ve hocalarını tebrik ediyoruz. Bu ümmet ne çektiyse hep cehaletten çekti. Okuyup bilinçli iş, bilinçli ibadet, bilinçli kulluk edeceğiz inşaallah.

Daha sonra kürsiye davet edilen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız; programa katıldığından dolayı memnuniyetini dile getirerek,  İHH’nın dünyanın dört bir yanında yaptığı yardım faaliyetleriyle tanındığını, Hasseten de Ş.Urfa İHH’nın çalışmalarını yakından takip edip takdir ettiğini ifade etti. İslam dinin kutsal bir din olduğunu ve bu dini bilinçli gençlerin ayakta tutabileceğini belirten Yıldız, “ İHH’nın açmış olduğu İslami Kültür-Meslek Eğitim Merkezi ve İbni Haldun (Mavi Marmara) Medresesinde 5 öğrencinin mezun oldu.  Öğrenci yetiştirmek kolay değil.  Hafız yetiştirmek hiç hiç kolay değil. İnanıyorum ki sayımız daha da artacaktır. Emeği geçen her kesten Allah razı olsun” dedi.

Program Mısır ve Suriyeli Medrese Âlimlerinin yaptığı konuşmalarla devam etti.

Akçakale İslami Kültür-Meslek Eğitim Merkezinin hocası olan Mısırlı alim Ebu Usame Mısri, İHH’nın medrese eğitimine verdiği desteğin çok önemli ve anlamlı olduğunu, İHH’ya ve özel gayretlerinden dolayı Behçet Atila’ya cani gönülden teşekkür ederiz, bizi yalnız bırakmayın dedi.

İbni Haldun (Mavi Marmara) Medresesi hocası Suriyeli Alim Ebu Muhammed ise konuşmasında, iki yıldan beridir düzenli bir şekilde bize destek veren İHH sayesinde bu güne kadar 126 alim mezun verdik. Ne kadar teşekkür etsek az. Dedi

Daha sonra mezun olan hafızlar farklı makamlarla Kuranı Kerimden kısa ayetler okudu.  Medreseden mezun olan hafızlar, diplomalarını Milletvekili İbrahim Yıldız,  İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila ve Medrese hocalarının ellerinden aldı.

Program çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona ererken mezunların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Urfa Çağdaş şanlıurfa ihh urfa Suriyeli Alim Ebu Muhammed medrese mezun mezunlara diploma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı