Advert
Advert

Gençlik Merkezi Suriye Mülteci Kampında

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Siirt Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyete geçirilen "Mobil Gençlik Merkezi Projesi" kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Siirtli gençler Şanlıurfa Gençlik merkezini gezerek yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Gençlik Merkezi Suriye Mülteci Kampında
Gençlik Merkezi Suriye Mülteci Kampında Admin
Advert

Şanlıurfa gençlik merkezi çalışanları Siirt’ten gelen gençleri Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdirerek Şanlıurfa ilini tanıttı.

Bunun yanı sıra Siirt Mobil Gençlik Merkezi ve Şanlıurfa Gençlik Merkezi ortaklaşa Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ki 32 bin kişilik Suriye kampına giderek 16 ayrı branşta yürütülen boks, okçuluk, voleybol, sokak tenisi, mini golf, satranç, hat sanatı, langırt, basketbol, futbol, halk oyunları, matrak ve çocuk oyunları gibi etkinlikleri mülteci gençlerle buluşturdu.

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa gençlik merkezi müdürü İbrahim Halil Alp “Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak Siirt "Mobil Gençlik Merkezi Projesi" kapsamında ilimize gelen gençlere yardımcı olamaya çalıştık. Onlara şehrimizi, manevi değerlerimizi, Şanlıurfa’nın tarihi mekânlarını gezdirirken anlattık. Onlarla beraber Suriye kampına giderek orada bir gülüşe ihtiyacı olan gençlere eğlenceli ve öğretici oyunlar ve spor aktiviteler ile zaman geçirdik. Buraya kadar gelerek mülteciler için çeşitli etkinlikler düzenleyen Siirt Gençlik Merkezi ve gönüllü gençlerine çok teşekkür ediyorum.“ dedi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili M.Hakan Keşküş ise “Şanlıurfa’da bulunan Suriye kampı en büyük mülteci kampıdır. Buradaki gençlerin her türlü spor ve kültürel faaliyetlere ihtiyacı olmaktadır. Bu nedenle Siirt Gençlik Merkezi tarafından buraya kadar gelerek Şanlıurfa Gençlik Merkezimiz ile birlikte bu kampta etkinlik düzenlemeleri çok önemli ve manidardır. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.“ dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa gençlik merkezi siirt gençlik merkezi mülteci kampı etkinlik siirtli gençler branş boks okçuluk voleybol sokak tenisi mini golf satranç hat sanatı langırt basketbol futbol halk oyunları
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı