Advert
Advert

SGK şikayet dilekçelerine neden cevap vermiyor

Hasta ve yakınları, Şanlıurfa da bulunan medikalciler Dernek Başkanı Ahmet Bulut'a dert yandılar.

SGK şikayet dilekçelerine neden cevap vermiyor
SGK şikayet dilekçelerine neden cevap vermiyor Admin
Advert

Güneydoğu Medikalciler Derneği yönetiminin gerek hastalar ve gerek ise SGK kurumu ile yaptığı görüşme sonucunda Dernek yönetim kurulunun bir araya gelerek yaptığı araştırma ve toplantı sonucu aşağıdaki gibidir...

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün 02.01.2019 - 31.12.2019 tarihleri arası İadeli Tıbbi Cihazların Bakım ve Onarım işi doğrudan teminle Gaziantep'teki bir Medikal Firmasına verilmiştir.

Teknik şartnamenin 3. ve 5. Maddesinde,  Cihazın hasta kullanımında iken arızalanan cihazın hastanın cihazı Kuruma teslim etmesi ile Kurumun Firmaya telefonla talepte bulunmasıyla en geç 5 iş günü içerisinde Firma cihazı teslim alacak ve arızalanan cihazın bakım onarımını yaparak hastaya teslim edecektir. Teslim aldığı cihaz karşılığında hastayı cihazsız bırakmayacaktır. Aynı ihtiyacı karşılayacak başka bir cihaz teslim edilecektir denilmektedir

Her iki madde de açık şekilde belirtildiği halde, hastanın muhatabı SGK iken Derneğimize gelen bazı hasta ve yakınları, Şanlıurfa Sosyal İl Müdürlüğünde, kendilerini sözleşme yaptıkları firma personeline yönlendirme yaptıklarını firma personelininde kendilerinden ücret talep ettiğini ve hesap numarası vererek o hesaba para yatırmamızı aksi takdirde cihazın bakımını veya arızasını yapamayacaklarını belirtmiştir. Bizlerde sözleşmeden habersiz olduğumuz için çaresiz bir şekilde denilen hesaba para yatırdıklarını ve ellerinde ödemeyi yaptıkları dekont olduklarını söylemektedirler.

Bu konuda hasta veya yakını tarafından Şanlıurfa İl SGK Müdürlüğüne şikayet dilekçeleri verilmesine rağmen neden cevap verilmiyor?

Şartnamede açıkça belirtilmesine rağmen firmanın arızalanan cihaz karşılığında, aynı ihtiyacı karşılayacak başka bir cihaz teslim edilecektir ibaresi olmasına rağmen, hastanın firmayla muhatap edilmesi hastanın, cihazsız bırakılması ve iade ettiği cihaz bakım ve onarım için ücret istenilmesi manidardır.

Yine şartnamenin 9. Maddesinde, ihtiyaç duyulması halinde arızası olan cihazlarda yedek parça değişimi gerekiyorsa, firma İl Müdürlüğüne arızası ve eksik parçayı piyasa araştırması yapmak suretiyle temin edip firmaya verebilecektir denilmektedir.

Üye firmalarımızla yaptığımız görüşmelerde Şanlıurfa İl Sosyal Güvenlik Müdürlüğünden herhangi bir fiyat araştırması veya fiyat İstemi olmamıştır, denilmektedir. O zaman soruyoruz bulunduğumuz şehirden katma değer sağlayan eleman çalıştırıp istihdam sağlayan bu firmalarımıza bu teklifler gelmiyorsa hangi şehirler ve hangi firmalardan isteniyor?

Güneydoğu Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Bulut Son olarak, " Bu konuda amaçlarının kişi ve kurumları karalamak değil, toplum ve kamu yararını gözetmek olduğunu belirterek yetkililerin bu konuları ivedilikle araştırıp incelemesini ve kamuoyunun aydınlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa sgk şikayet medikalciler dernek
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı