Advert
Advert

Cevheri, Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti

Şanlıurfa’nın adayı Sabahattin Cevheri, Türkiye’nin hayvancılık alanında resmen çöküş yaşadığını söyledi.

Cevheri, Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti
Cevheri, Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti Admin
Advert

Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri, Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarını ziyaret ederek hayvan satıcılarının sorunlarını dinledi. Ülke genelinde hayvancılık alanında yaşanan sıkıntıların aşılması için değişim için 31 Mart’ı işaret etti.

Et ithal eden ülke olduk

Küçükbaş hayvancılığın ana merkezlerinden olan Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarını ziyaret eden Sabahattin Cevheri, “Şanlıurfa küçükbaş hayvancılığın en çok yapıldığı iller başında geliyordu. Ancak son zamanlarda hayvancılık alanında temel girdilerin hızla artmasıyla hayvancılık yapan çiftçiler tek tek bu işi bıraktı ve sonunda et ithal eden bir ülke haline geldik. Bunlar kent ve ülke için büyük sıkıntılardır.”dedi.

Yanlış politikalar uygulandı

Hayvancılık alanında yaşanan mevcut sorunların aşılması için yapılması gereken tek şeyin yanlış politikalar izleyenleri değiştirmek olduğunu söyleyen Cevheri, “Hayvancılığa her türlü uygun olan Şanlıurfa ve genelde de Türkiye toprakları maalesef uygulanan yanlış politikalar ile hayvancılık bitti. Meralarda hayvan kalmadı. Yanlış politikalara son vermek için değişim şarttır.” diye konuştu.

urfa çağdaş şanlıurfa başkan adayı cevheri hayvan pazarı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı