Advert
Advert

Suriyeli öğrenciler gezi düzenlediler

İlimiz Eyyubi’ye ilçesi Şair Abdi Geçici Eğitim Merkezinde(GEM) eğitim gören Suriyeli 12. Sınıf öğrencileri için GEM Koordinatörü Bilal FIRAT ve öğretmenleri tarafından Harran Üniversitesi Osmanbey kampüsüne gezi düzenledi.

Suriyeli öğrenciler gezi düzenlediler
Suriyeli öğrenciler gezi düzenlediler Admin
Advert

 GEM Koordinatörü , Yabancı uyruklu öğrenciler YÖS(Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) sınavlarının sonuçlarına göre Türkiye’deki üniversitelere başvuruda bulunabilir ve yeterli puanı alan öğrenciler kayıt yaptırmaya hak kazandığını dile getirdi. Bu kapsamda Geçici Eğitim Merkezi’mizde okuyan öğrencileri YÖS sınavına hazırlık sürecinde bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında Harran Üniversitesine gezi düzenledik. İlk önce öğrencilerle Harran Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi gezildi. Burada Kimyager Eyüp YAŞAR ve diğer yetkililer tarafından  öğrencilere yapılan çalışmalar ve bu çalışmalarda kullanılan cihazlar hakkında  bilgi verildi. Daha sonra ziraat fakültesine geçildi . Ziraat Fakültesinde Araştırma Görevlisi Hamza YALÇİN tarafından fakülte hakkında bilgi verdi. Fakültelerinde de yabancı uyruklu öğrencilerinin bulunduğunu söyledi.  Daha sonra öğrenciler kampüste bulunan El –Battani Kütüphanesi gezildi. Öğrencilerle birlikte kampüste bulunan sosyal alanlalar gezildikten sonra öğrencilere  Kuveyt Said Yardım Derneği tarafından yapılan ikramdan sonra gezi tamamlandı.

GEM Koordinatörü Bilal FIRAT, bu etkinliğin organize edilmesinde yardımcı olan Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa KARADAĞLI’ya ,  Yrd. Doç.Dr. Eyyüp KARAOĞUL’A, Kimyager Eyüp YAŞAR’a, Arş. Gör. Hamza YALÇİN’a ve gezimizi finanse eden Kuveyt Said Yardım Derneğine teşekkür etti.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş suriyeli öğrenci harran üniversitesi gezi yardım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı