Advert
Advert

Sırrınlı gençlerin balık keyfi

Denizi olmayan Şanlıurfa’da vatandaşlar, Bozova Çatakta kamp kurarak Atatürk Barajında balık avlamanın keyfini yaşıyorlar. Gençler, “kahvede oturmak ve kötü alışkanlıklar yerine balık tutmayı tercih ediyoruz.”

Sırrınlı gençlerin balık keyfi
Sırrınlı gençlerin balık keyfi Admin
Advert

Aziz Budak- Fatma Keber- Urfa Çağdaş/

Yıllar önce kentin çeşitli derelerinde balık avlayan vatandaşlar, artık Atatürk Barajı’da hem kamp yapıyor, hemde kendi yaptıkları olta ve ağ ile balık tutmanın zevkini yaşıyor.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) hayata geçmesiyle suya hasret toprakların makûs kaderi değişti, Tarımsal sulamanın başlamasıyla adeta bereketin fışkırdığı Şanlıurfa’da vatandaşlar rahatlıkla balık avlama imkânına da kavuştu. Atatürk Barajı Çatak mevkinde Sırrın Mahallesi’nden bir grup vatandaş, kamp yapıp balık tutmanın keyfini yaşıyor.

Sırrınlı vatandaşlar, gazetemize yaptığı açıklamada, Haftada veya 2 haftada bir birkaç arkadaşla buraya gelip bir 2 gün hem kap yapıyor, hemde balık tutmanın zevkini yaşıyoruz. Bölgemizde balık kültürü yok denecek kadar az ancak son zamanlarda Atatürk Barajı nedeniyle bölgemizde balık avcılığı gelişti. Bazı zamanlar Kanalda suların kesilmesi nedeniyle her hangi bir tehlike arz etmediği için boş zamanlarımızı balık tutarak geçiriyoruz. Bazen de Baraja gelip burada balık avlıyoruz. Bizler kahvehane köşelerine gitmemek için buraya gelip balık avlıyoruz. Ama Bozova bölgesinde bir çok vatandaş yakaladıkları balıkları satarak para kazanıyorlar.” Diye konuştular.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş bozova çatak balık avlama sırrınlı gençler kötü alışkanlık balık tutma atatürk barajı kamp yapma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı