Advert
Advert

Bayramın 2. Gününde de mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı

Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı nedeniyle bayramın ilk günü olduğu gibi, bayramın 2. Gününde de mezarlıklara ziyaretçi akını devam ediyor

Bayramın 2. Gününde de mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı
Bayramın 2. Gününde de mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı Admin
Advert

Fatma Keber-Urfa Çağdaş/

 Bayramın ilk gününde olduğu gibi Şanlıurfalılar bugünde yakınlarının mezarlarının başında Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, Şanlıurfalılar uzun zamandan beri onlarsız geçirdikleri bayramlar için üzüntü içerisinde olduklarını belirttiler.

Mezarlık görevlileri, "Her bayramda rehberin sevenleri buraya gelip mezarlık ziyareti yapıyorlar. Biz de burada gelen misafirleri karşılayıp bayramlaşıyoruz. Gelenler, Fatihalar, Yasinler okuyup dualar ediyorlar." ifadelerini kullandı.

İlk olarak ölümü hatırlayarak bayramlarını kutlamak istediklerini belirten Mehmet Demir, "Her bayram olduğu bu Ramazan Bayramında da mezarlıkları ziyaret etmeye geldik. Bu güzel geleneği sürekli olarak sürdürmemiz gerekiyor. Mezarlık ziyareti yaparak ölülerimizi hatırlamak onları yâd etmek bizim de yarın öbür gün buraya gireceğimizi bilerek hazırlığımızı yapmalıyız. Kabristanları sürekli olarak ziyaret etmemiz lazım. Annelerimizi, babalarımızı, dedelerimiz ve tüm ölmüşlerimizi burada ziyaret etmeliyiz. Özellikle gençlerimiz gelip ziyaret etsinler, ölümü hatırladıkça hayatın anlamını bilecekler. Bu vesileyle kendilerini kötü alışkanlıklardan uzak tutacaklar. Buraya baktığımızda genç, çocuk, yaşlı, kadın ve erkek ölmüş olduğunu gördüklerinde bir farkındalık olacaktır." şeklinde konuştu.

urfa çağdaş şanlıurfa mezarlık ziyaret ramazan bayramı kuranı kerim fatiha ölümü hatırlama
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı