Advert
Advert

ASPİM Tanışık’lıları yalnız bırakmıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ileri ve çağdaş hizmet modeli olan ve Devletin hizmetini vatandaşın ayağına götüren Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Diyarbakır’daki hane ziyaretlerini sürdürüyor.

ASPİM Tanışık’lıları yalnız bırakmıyor
ASPİM Tanışık’lıları yalnız bırakmıyor Admin
Advert

Fatma Keber- Urfa Çağdaş / Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren ASDEP Diyarbakırlılara umut oldu.

Diyarbakır’daki kırsal mahallelerde de hane ziyaretleri gerçekleştiren ASDEP personelleri Sur İlçesi Sarıkamış Mahallesi’nde 12 Mayıs 2016 gecesi köylerinde barındırmak istemedikleri teröristlere karşı mücadele ederken 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun bölücü terör örgütü mensuplarınca patlatılması sonucu 16 sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 23 vatandaşımızın yaralandığı ve 34 çocuğun yetim kaldığı,  783 nüfuslu, Yenişehir ilçesi Tanışık kırsal mahallesinde hane ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarete refakat eden Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek “Sizlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya ve Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun selamlarını getirdik. Devletin şefkat eli ASDEP ile hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına götürüyor, sorun ve taleplerini dinliyoruz.” diye konuştu. 

Hiç kimseyi yoksunluğu ve çaresizliği ile baş başa bırakmayacaklarını kaydeden Açar,“Bizler her zaman sizlerin yanındayız, Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı kamunun bütün hizmetlerinden faydalandırma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Tanışık Mahallesi’ndeki vatandaşlar, Müdür Açar ve beraberindeki personellere teşekkür etti.

urfa çağdaş şanlıurfa asdep diyarbakır aile ve sosyal politikalar devlet hizmeti il müdürü halit açar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı