Advert
Advert

Tarihi mekan Urfa türküleriyle şenlendi

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Gümrükhan’da 2 yaşlı vatandaş, canlı müzik yaparak hem eğleniyor hem de ekmek paralarını çıkartıyorlar.

Tarihi mekan Urfa türküleriyle şenlendi
Tarihi mekan Urfa türküleriyle şenlendi Admin
Advert

Fatma Keber – Urfa Çağdaş / Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerinden olan tarihi Gümrükhan’da Canlı müzik keyfi yaşanıyor. 2 vatandaş keman ve darbuka ile Şanlıurfa yöresine ait türküleri çalıp söyleyerek vatandaşlara hem müzik keyfi yaşatıyor, hem de ekmek paralarını kazanmaya çalışıyorlar.

Yaşlı vatandaşların müziklerini keyifle dinleyen yerli ve yabancı turistlerde oldukça memnun. Canlı müzik dinleyip daha sonra gönüllerinden kopan parayı sanatçılara veren vatandaşlar ise, “Aslında bu vatandaşlarımızın yaptıkları insanlığa örnek olması gerekiyor. Bu vatandaşlar bu yaşta keman ve darbuka çalarak hem halkı eğlendiriyor, hemde alın terleri ile para kazanıyorlar helal olsun bu vatandaşlarımıza” dediler.

Kentin çeşitli yerlerinde müzik çalarak ekmek paralarını çıkartan müzisyenler ise, “İlk başlarda söylerken ve çalarken utanıyorduk, fakat şimdi alıştık. Bu şekilde ekmek paramızı çıkarıyoruz. Bizi görenler ilk başlarda çok şaşırıyordu, ama daha sonradan alışmaya başladılar” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa tarihi mekan gümrükhanı canlı müzik ekmek parası eğlenme vatandaş memnun müzisyen
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı