Advert
Advert

Çiftçi, Balıklıgöl’ü geleceğe taşıyoruz

Şanlıurfa'nın kalbi Balıklıgöl’de geniş kapsamlı altyapı çalışması gerçekleştiren ve bölgenin güvenliğini kendi sorumluluk alanına alan Büyükşehir Belediyesi, bu kez yerleşkenin korunarak geleceğe taşınması için 'Alan Yönetimi Çalıştayı' gerçekleştirdi.

 Çiftçi, Balıklıgöl’ü geleceğe taşıyoruz
 Çiftçi, Balıklıgöl’ü geleceğe taşıyoruz Admin
Advert

Dünya inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'nın kalbi konumundaki Balıklıgöl'ün korunmasına yönelik Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 'Alan Yönetimi Çalıştayı' düzenlendi.

Çalıştaya; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve teknik kadro ile birlikte Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Şanlıurfa Defterdarı Gülcan Akbıyık, Anadolu Doğa ve Kültür Koruma Kooperatifi Kurumsal İlişkiler Başkanı Levent Keskin, ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Çalıştay öncesi Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurum kuruluşları tarafından teknik bilgiler verilirken burada bir konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Kentin marka değeri olan Balıklıgöl'ün korunmasına yönelik oluşturulan Alan Yönetimi Çalıştayını gerçekleştirdik. Kentin kültür varlıklarını olması gereken yerde korunması ve geleceğe taşınması bizim en büyük görevimizdir" dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ:ŞANLIURFA'NIN KALBİ BALIKLIGÖL'Ü GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ
Konuşmasında Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mızın ve Türkiye'mizin ortak değeri, dünya mirası olarak kabul edilen Balıklıgöl platosunu çalışmak için hep birlikte buradayız. Bu alanın doğru bir şekilde yönetilebilmesi için önemli bir yaklaşımı gerektiriyor. Hem doğal sit alanı olma özelliği, inanç merkezi olması ve tarihi kültürel değerlerini taşımasından dolayı Balıklıgöl diğer alanlardan çok farklı bir şekilde görülmelidir. Şanlıurfa'nın kalbi konumundaki Balıklıgöl'ü doğru yaşatmak, doğru bir şekilde korumak için doğru bir yönetim sistemine gitmemiz lazım ki burada ortak akılı devreye koymamız lazım. Şanlıurfa'nın tüm kurumları, kuruluşları, STK'ları ve dernekleri ile ortak istişarede edeceğiz. Bununla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Şanlıurfa'mız için çok önemli olan bu alanı en sorumlu olarak yönetip geleceğe taşıma anlamında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sizin farklı yaklaşımlarınız bizim için büyük bir zenginlik olacak" diye konuştu.

"ŞANLIURFA'NIN TÜM DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ"
Amaçlarının Şanlıurfa değerlerini korumak ve geleceğe taşımak olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'nın Büyükşehir olması ile birlikte kurumumuz 4 yıldır korumaya yönelik bir çok adım attı. Gerek kültür evleri, hamamları, hanları, nekropol alanları gerek ise de tarihi sokaklarımız ve inanç merkezlerimiz olsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli geliştirilip onarılarak turizme kazandırılıyor. Bize miras olarak bırakılan bu kültür varlıklarını ve değerlerini şehrimizin güçlü yanı olarak gördüğümüz turizm anlamında doğru bir şekilde tanıtarak geleceğe taşımayı amaç olarak ilke edinmiş durumdayız. Ve her Şanlıurfalının yapması gereken bir konudur aslında. Bizlerde seçilmişler olarak bu şehrin emanetini taşıyan kişiler olarak sorumluluğumuz ne olduğunu iyi bir şekilde biliyor buna göre çalışmalarımızı yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

 

urfa çağdaş şanlıurfa ortak akıl balıklıgöl alan yönetimi çalıştayı bölge güvenliği sorumluluk alanı balıklıgöl koruma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı