Advert
Advert

Çağlayanda Kutlu Doğum Coşkusu

Şanlıurfa Özel Çağlayan İlkokulu ve Ortaokulu “Kutlu Doğum” programı düzenledi.

Çağlayanda Kutlu Doğum Coşkusu
Çağlayanda Kutlu Doğum Coşkusu Admin
Advert

URFAÇAĞDAŞ / Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerini konu alan “Kutlu Doğumu” Çağlayan İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerle kutladı.

Program saygı duruşu ve İstiklâl Marşıyla başladı. 6-C sınıfı öğrencilerinden Fazıl ÜSKÜPLÜ Kur’an-ı Kerim okudu. 7.sınıf öğrencilerinden Melih ONAT ve Abdulkadir DURUK “Güzel Peygamberin Nasıl Bir Ümmeti Olduk?” sunumlarıyla kaybettiğimiz güzel ahlâki değerlere dikkat çektiler.

“Cennet anaların ayaklarının altındadır buyurup cenneti anaların ayaklarının altına koyan bir peygamberin, anasına bağırıp çağıran, annesini üzen, onların varlığını eziyet gibi gören, onları kendine yük gibi hisseden, onların kadrini kıymetini bilmeyen hayırsız bir ümmet mi olduk acaba.

Bir Müslümana üç günden fazla küs kalması helal değildir diyen bir peygamberin, sırf dünyalık ufak tefek birkaç incir tanesini bile doldurmayan bahaneler yüzünden senelerce küs kalan ve bundan rahatsız olmayan hayırsız bir ümmet mi olduk acaba?”

“Sen kokmayan gülü neyleyeyim

Neyleyeyim SENSİZ baharı…mısralarıyla Serra KAŞIKÇI Peygamberimize olan hasreti dile getirdi.

7.sınıf öğrencilerinden Miraç CANPOLAT ve Ceren Nur İSMAİLOĞLU okudukları ilahilerle dinleyenleri coşturdular.

Bekliyoruz Sultanım!

Rüyada olsa bile

Belki teşrif edersin diye

Hem de hiç kimseyi beklemediğimiz gibi.

Seni bekliyoruz.

                6.sınıf öğrencilerinden Gazalnur , Zeynep Ilgın, Kevser, Hilal, Esma, Ebrar, Mina, Ceren, Büşra, Cerennur ve İlayda Peygamber Efendimizin hayatından ve örnek ahlakından kesitler paylaştılar.

                7. Sınıflardan Semra Kurt “Ya Nebi”,  Ceren Şinda Arslan “Gül Ahmedim” ilahileriyle gönüllerdeki peygamber sevgisini seslendirdiler.

7.sınıf öğrencilerinden Civan Karadağ, Esat Beşdok, Abdulkadir Duruk ve Melih Onat oynadıkları tiyatroyla Peygamber Efendimizi çok seven ve onun yolunda canın feda eden bir sahabeyi (Hubeyb) canlandırdılar.

                7.Sınıf öğrencilerinden Semra Kurt ve Ceren Arslan “Emrin olur- Yıldızları da Al Yanına” ilahileriyle dinleyenleri coşturdular.

                Program müzik öğretmeni Baver YORĞUN yönetiminde okul korosunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle sona erdi.

                Din Dersi öğretmeni Fadime GÜLER “Bugün Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi (SAV) bir nebze de olsa anmak, anlamak; öğrenci ve velilerimize anlatmak ve yüreklerimizde O’nu hissetmek için bu programı düzenledik” dedi.

                Din Dersi öğretmeni Ayşe TURAN da “Bu program da bitti ama bu ezgi, bu hikaye, bu tiyatro hiç bitmeyecek. Efendiler Efendisi’nin (SAV) hasreti bizi yaktıkça, muhabbeti gönüllere aktıkça, hiç bitmeyecek. Daha da arttırmaya ne dersiniz?. Anlatın Efendimizi; ama önce tanıyın, anlayın, anın. Daha nice programlarda Efendimiz tanımak, anlamak ve anmak ümidiyle…” dedi.

                Okul Müdürü Mustafa ÜSKÜPLÜ yaptığı konuşmada “Peygamber Efendimizin (SAV) yüksek ahlakına her zamankinden daha fazla muhtacız. Programı düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

                Programı izleyen veliler “Çocuklarımızın bilgili, başarılı yetişmelerini istediğimiz kadar inançlı ve güzel ahlaklı yetişmelerini de istiyoruz. Çok güzel bir program oldu. Okul yöneticilerimize ve Din dersi öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dediler

 

URFAÇAĞDAŞ Şanlıurfa Özel Çağlayan İlkokulu “Kutlu Doğumu” Fazıl ÜSKÜPLÜ Kur’an-ı Kerim Miraç CANPOLAT ve Ceren Nur İSMAİLOĞLU Gazalnur Zeynep Ilgın Kevser Hilal Esma Ebrar Mina Ceren Büşra Cerennur ve İlayda Civan
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı