Advert
Advert

Bürokraside liyakat esas olmalı

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu, görevlerine yeni atanan İl Sağlık Müdürü ve Kamu Hastaneleri Birliği Başkanını ziyaret etti. Başkan Sade, “İş ehlinde olursa memleket rahat eder”

Bürokraside liyakat esas olmalı
Bürokraside liyakat esas olmalı Admin
Advert

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Şanlıurfa Bürokrasisinde yeni atanan kurum müdürlerini ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü ve Kamu Hastaneleri Birliği Başkanına gerçekleştirilen ziyarette Şanlıurfa’nın sağlık alanındaki durumu üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

Yeni atanan il Sağlık Müdürü Dr. Himmet Durgut’a başarı dileklerini ileten TÜMSİAD Şube Başkanı M.Sadık Sade, “Şanlıurfa insanı vefakardır. Kendisine hizmet edeni kesinlikle unutmaz. Sizleri de inşallah bu kapsamda değerlendirecektir. İşinizin kolay olmadığını biliyoruz ama el ele verirsek başaramayacağımız, üstesinde gelemeyeceğimiz bir şey olmaz. Özellikle ve öncelikle şehir hastanesi ve imar planlarında sağlık alanı olarak ayrılan yerlerin amacı dışında kullanılmaması konusunda hassasiyetinizi rica ediyoruz” şeklinde görüş belirtti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Himmet Durgut ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu şekilde konuştu: “Daha önceki görev yerim olan Konya ile Şanlıurfa arasında bir çok ortak benzerlik var. Dolayısıyla yabancılık çektiğim söylenemez. Gelir gelmez hızlı bir şekilde ilimizi sağlık yönüyle tanımaya ve yapılabilecekleri planlamaya başladık. Şehir hastanesinin bir an önce başlaması ve tamamlanması bizim de büyük isteğimiz. Sağlık alanları konusunda da gerekli hassasiyeti bilhassa göstereceğim. Ayrıca Şanlıurfa’daki doğum oranı Türkiye ortalamasının iki katı.. Yıllık 60 bin civarı doğum gerçekleşiyor. Yeni doğum hastanelerinin belirlenmesi ile ilgili çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bir de hastanelerin kolay ulaşılabilir noktalarda olmasına hassasiyet gösteriyoruz. Şehrin bazı yerlerinde hastane yoğunluğu varken hatta yeni bazı projeler de buralarda düşünülürken bazı bölgelerinin bu konuda eksik olmasını içimize sindiremiyoruz. İnşallah en acilinden başlayarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz”.

KAMU KAYNAKLARINI ETKİN KULLANMA GAYRETİNDEYİZ

TÜMSİAD Yönetimi ikinci ziyaretini Kamu Hastaneleri Birliği Başkanlığına atanan Dr. Faruk Günak’a gerçekleştirdi. Dr. Günak’a başarı dileklerini ileten TÜMSİAD Şube Başkanı M.Sadık Sade, “Doktorumuz uzun zamandır tanıdığımız ehil bir idareci.. Görevini tam layıkıyla yapacağına dair inancımız tamdır. Özellikle bürokraside liyakatin esas alınması düşüncesindeyiz. Biliyoruz ki; iş ehlinde olursa memleket rahat eder” şeklinde konuştu.

Dr. Faruk Günak da yaptığı açıklamada, “Her geçen gün hızla büyüyen ve gelişen bir şehre sınırlı kaynaklarla hizmet vermek durumundayız. Kamu kaynaklarını etkin kullanmaktan başka şansımız yok. İsraf edilecek bir tek kuruşumuz bile yok. Bir makamı temsil ediyoruz ama aynı zamanda bunun vebalini de taşıyoruz. Rabbim bizlere bu görevi onuruyla ve şerefiyle tamamlamayı nasip etsin” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa TÜMSİAD İl sağlık müdürü Kamu hastaneleri ziyaret
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı