Advert
Advert

Barışla sonrası birlik beraberlik yemeği - VİDEOLU-

Şanlıurfa’da 5 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada 2 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla sonuçlanmıştı. Barışla sonuçlanan kan davası ardından HDP Milletvekili İbrahim Ayhan iki aileyi tekrar bir araya getirerek birlik ve beraberlik yemeğinde buluşturdu.

Barışla sonrası birlik beraberlik yemeği - VİDEOLU-
Barışla sonrası birlik beraberlik yemeği - VİDEOLU- Admin
Advert

Aziz Budak - Fatma Keber / 

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Gürpınar Mahallesi'nde oturan 'Ateş' ile 'Dönmez' ailesi fertleri arasında 5 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Emin Ateş ve Halil Dönmez ölmüştü.

Bunun üzerine 2 aile arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için, yöredeki kanaat önderleri girişimde bulunmuş ve HDP-DBP il örgütü bu barışı sağlamak için büyük çabalarda bulunup Aileleri geçen yaz ayında ailelere barış yemeği yapıp iki aileyi barıştırmışlardı.

HDP ve DBP İl ve ilçe örgütleri, Bugün  yine tekrardan iki aileyi bir araya getirip tekrardan yemek yapıp aileleri davet etti.Davete HDP ve DBP il ve ilçe örgütleri ve HDP milletvekili İbrahim Ayhan katıldı..

Davette bir konuşma yapan Milletvekili İbrahim Ayhan, “Ateş ve Dönmez ailesi fertleri arasında 5 yıl önce çıkan ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlanan husumeti geçen yıl barışla sonuçlandırdık. Bu iki ailemizi bugün tekrar yemekte bir araya getirerek sıcak bir ortam sağladık. Her iki aileye bu sıcak samimiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.” Diye konuştu. 

urfa çağdaş şanlıurfa hdp dbp il örgütü ilçe örgütü milletvekili ibrahim ayhan barış yemek
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı