Advert
Advert

Aksa Doğalgaz ticari işletmeleri denetledi

Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Dağıtım AŞ. Tesisat Kontrol Birimi tarafından yapılan bu kontrollerde; Doğalgaz kullanımı yapan İşletmelerin, olası can ve mal kaybının önlenmesi için mevzuata uygun olarak doğalgazın emniyetli bir şekilde kullanma bilincinin arttırılması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Aksa Doğalgaz ticari işletmeleri denetledi
Aksa Doğalgaz ticari işletmeleri denetledi Admin
Advert

Yapılan denetimlerle ilgili Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklama da;

“İlkesi “Emniyetli ve sürekli doğal gaz arzı sağlamak” olan Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında daha önceki dönemlerde doğalgaz arzı sağlanmış ve kullanmakta olan, Ticari İşletmelerin(Otel, AVM’ler, Lokanta, Pastane, Resmi veya Özel kurum yemekhaneleri, Kahvehane, Hamam vs.) periyodik olarak yapılan geriye dönük doğal gaz tesisatlarının kontrollerinde 310 adet Ticari İşletmenin doğalgaz tesisatı, yakıcı cihazları ve onaylı projeleri yerinde kontrol edilmiştir. 

Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Dağıtım AŞ. Tesisat Kontrol Birimi tarafından yapılan bu kontrollerde; Doğalgaz kullanımı yapan İşletmelerin, olası can ve mal kaybının önlenmesi için mevzuata uygun olarak doğalgazın emniyetli bir şekilde kullanma bilincinin arttırılması ve yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

Bu kontroller;

1)Doğalgaz tesisatlarında kullanılan yakıcı cihazların TSE ve CE uygunlukları ve onaylı projedeki cihazlarda değişiklik olup olmadığı,

 2)Tadilat projesi onaylatılmadan tesisatlara usulsüz bir şekilde müdahale edilip edilmediği,

 3)Cihaz mahallerinde bulunan havalandırma sistemlerinin uygun olup olmadığı,

 4)Kullanılan Ölçüm sayaçlarının çalışıp çalışmadığına ve sayaçlara kaçak kullanıma yönelik herhangi bir müdahale olup olmadığını, kapsamakta olup ,aynı zamanda müşteri talep şikayetleri ile ilgilenerek müşteri memnuniyetini kazanmak amacıyla yapılmaktadır.

Bu kapsamda daha önceyapılan kontrolegöre, %35 iyileşme oranı ile Abonelerimizin doğalgaz kullanım bilincinin arttığı tespit edilmiştir. Doğalgaz tesisatları uygun olmayan Ticari İşletmelerin ise; doğalgaz arzı durdurulmuş ve emniyetli hale gelinceye kadar kapalı tutulmuştur. Hem Ticari İşletmelerimizin hem de Halkımızın maddi veya manevi olarak mağdur olmamaları için; Ticari İşletmedeki kullanıcılarımıza, aynı konutlar da olduğu gibi doğal gaz tesisatlarında yapılacak her türlü tadilat işlemlerinin, sadece Şirketimizin yetki verdiği sertifikalı firmalar tarafından yapılabileceği ve yetkisiz kişilerce tesisata müdahale edilmesinin usulsüz olduğu ve bu durumdan dolayı oluşabilecek sorumlulukların, kendilerine ait olduğu bir kez daha hatırlatılmıştır.

Çevre dostu ve ekonomik olan Doğalgazı, mevzuata uygun ve emniyetli bir şekilde kullanan ve bunun bilincinde olan tüm ticari işletmelerimize teşekkür eder, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında; Halkımızın can ve mal güvenliği için, kullanıcılarımızın bilincinin arttırılmasına yönelik periyodik olarak yapılan geriye dönük doğalgaz tesisatı kontrollerine titizlikle devam edeceğimizi,

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.” Denildi.

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Aksa Doğal gaz denetim tesisat kontrol işletme
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı