Advert
Advert

Büyükşehir ''Komşu Hakkı"Yla Komşuları Buluşturuyor

Sosyal belediyeciği her alanda uygulayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu kez ''komşu hakkı" projesiyle kimsesiz, yaşlı ve bakıma muhtaçları aile sıcaklığı ortamını sağlıyor.

Büyükşehir ''Komşu Hakkı
Büyükşehir ''Komşu Hakkı Admin
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan“Malzemesi Bizden Pişirmesi Sizden” sloganıyla başlattığı “Komşu Hakkı” projesiyle evinde aş olmayan yalnız yaşayan, kimsesiz ve yardıma muhtaçları komşusuyla buluşturuyor.

“Komşu Hakkı” projesi çerçevesinde sosyal inceleme ekipleri tarafından tespit etmiş olduğu ailelerin komşuları ile görüşülerek yapılan gıda yardımıyla komşuları tarafından yemekleri yapılmaktadır. Bu projeyle, hem kimsesiz vatandaşların evinde aş pişmiş olacak hem de komşuluk ilişkilerinin arttırılması hedefleniyor.İlk etapta 50 aile ile başlayan projede hedef 2.500 aile ulaşmaktır.

Komşuluk gibi güzel gelenekleri yaşatmasına vesile olduğu için Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkür eden vatandaşlar, komşu hakkının önemli olduğunu vurguladılar. 

Urfa Çağdaş Urfa haberleri Büyükşehir belediyesi Komşu Hakkı komşular yalnız yaşayan
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı