Advert
Advert

Haliliye belediyesi 4 yıldır halkın yanında

Haliliye Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 4’üncü kez kurduğu sahur sofrasıyla her gece bin, her iftarda da üç noktada 5 bin kişiyi aynı sofrada buluşturuyor. Hastane bahçesinde bekleyen hasta yakınları ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine de iftarlık gönderen Haliliye Belediyesi, sosyal alanda yaptığı bu çalışmayla her kesimin taktirini topluyor.

Haliliye belediyesi 4 yıldır halkın yanında
Haliliye belediyesi 4 yıldır halkın yanında Admin
Advert

 

Aziz Budak / Başkan Fevzi Demirkol’un temel belediyecilik çalışmalarının yanı sıra, sosyal alanda yaptığı çalışmalarla da Haliliye halkının yanında oluyor. Haliliye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sahur ve iftar sofraları, bu yıl 4’üncü kez kuruldu. Rabia Meydanında her sahurda bin kişiye açılan sahur sofrasının yanında, Süleymaniye, Karşıyaka ve yine Rabia Meydanında her iftarda toplamda 5 bin kişi aynı sofrada buluşturuluyor.

Evine yetişemeyen vatandaşlar, eğitim dolayısıyla kentte bulunan öğrenciler, binlerce kişiyle aynı sofrada iftar açmanın keyfini hissetmek isteyen vatandaşlar ile ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla göç eden Suriye’lilerin yer aldığı sahur ve iftar sofraları, 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçiyor.

Rabia Meydanında kurulan iftar sofrasında iftarlarını açan vatandaşlar Haliliye Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Karşılıksız vermek Allah katında fazileti çok büyüktür. Bu nedenle Allah hayrınızı kabul etsin devamını nasip eylesin. Hayır yapmayan, vermeyen eli titreyen zenginlere de Allah cömertlik nasip etsin. Hayır yapan insana deli der bizim halkımız ama Haliliye Belediyesinin bu uygulaması büyük bir hizmettir. Bu iftar sofrasında Suriyeli aileler, ihtiyaç sahibi ve evine geç kalan vatandaşlar iftarlarını açıyor. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

HASTA YAKINLARINA İFTARLIK HASTANE BAHÇESİNDE

Haliliye Belediyesi, kurduğu sofraların yanı sıra, Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yatan hastaların yakınlarını da iftar vaktinde unutmuyor. Her iftar öncesi iki hastanenin de bahçesinde bekleyen toplamda bin kişiye iftarlık, görevliler tarafından götürülüyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER BU YILDA YİNE UNUTULMADI

Öte yandan, iftar ve sahur sofralarına gelemeyen ihtiyaç sahibi aileler her yıl olduğu gibi bu yılda yine unutulmadı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne müracaat eden yaklaşık 500 aileye evlerine sıcak yemek görevliler tarafından her gün iftar öncesi bırakılıyor.

BAŞKAN DEMİRKOL: BU SOFRALARIMIZ HER YIL DEVAM EDECEK

Haliliye Belediyesinin iftar ve sahur sofralarıyla ilgili açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, geleneksel hale gelen sofraların her yıl devam edeceğinin altını çizdi. Başkan Demirkol, şunları söyledi:

 “11 ayın sultanı Ramazan Ayına bizi kavuşturan Cenab-ı Hakk’a hamt ediyoruz ve bu dördüncü yılımızda da yine aynı şekilde Haliliye Belediyesinin iftar sofrasındayız. Bizi, sağlıkla, huzurla, mutlulukla bu dördüncü seneye kavuşturan Cenab-ı Hakk’a hamdımız ve şükrümüz ziyadesiyle fazladır. Yine aynı şekilde inşallah, vatandaşlarımızla, halkımızla, milletimizle Cenab-ı Hakk bizleri nice bayramlara kavuştursun. Bizim buradaki iftarımız ve sahurumuz, dört senedir devam etmektedir. Muhtaç olsun olmasın, herkesi bu soframıza davet ediyoruz. Sofranın manevi havasına ve ayrıca sahip olduğumuz değerlere şükretmemiz açısında bu havayı çocuklarımızla birlikte teneffüs etmemiz gerekiyor. Bu çalışma için beni hiç yalnız bırakmayan belediye personelimize, her sofrada kendisini ev sahibi hissederek misafirlerine nasıl ikram ediyorsa, o edeple o nezaketle sofralarımızın başında bulunan belediye meclis üyelerimize, bu imkanı bize bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a teşekkür ediyoruz.” (Damga Gazetesi)

Urfa Çağdaş Urfa haberleri Haliliye haber Haliliye Belediyesi hizmet yardım iftar çalışma Başkan Demirkol ihtiyaç
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı