Advert
Advert

Öğrencilerden muhteşem projeler

‘Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ öğrencilerinden oluşan bir grup, Bilişim Gençlik Projesi kapsamında, sosyal hayatı kolaylaştırmak için bazı projeler üretti.

Öğrencilerden muhteşem projeler
Öğrencilerden muhteşem projeler Admin
Advert

Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, birbirinden ilginç projeler ortaya çıkardı. Koordinatör öğretmenleri sınıf öğretmenlerinde destek alan birçok öğrenci, birbirinden farklı ve ilginç projeleri bitirmeyi başardı. Öğrenciler yaptıkları projeler ile TÜBİTAK yarışmasına katılmaya hazırlanıyor. Projeler içerisinde yer alan ‘El Kremi’ diğer projeler içerisinde en öne çıkanı. Zerda Ağaslan tarafından hazırlanan proje sayesinde, yaz aylarında Urfa’da biber çıkaran annelerimizin canının yanması halinde ve yanmalara karşı zarara uğramaması, bunun önüne geçilmesi amaçlanıyor. Görme engeliler için şapka tasarladıklarını belirten Yasemin Taş, “Görme engeliler bastonlarla yürüyorlar ve önünde ki engelleri az da olsa algılamaya çalışıyorlar. Fakat başının üstünde ki bazı şeyleri algılayamadıkları için dolayısıyla bizde onları bu lazer ışıklı şapkayı tasarladık. Bu projeyi hazırlarken internetten de faydalanıp elektrik mühendislerinden ve sınıf öğretmenlerimizden yardım aldık” dedi.

 Öğrencileriyle birlikte 5 proje hazırladıklarını vurgulayan Fen Bilgisi öğretmeni Şenay Bulut ise, “Genellikle Fen Bilgisi alanında hayatı kolaylaştırmaya yönelik birbirinden farklı projeler yaptık. Bu projelerde elimden geldiği kadar öğrencilerime yardımcı olmaya çalıştım. Projelerin hepsi öğrencilerime aittir. İçlerinde en çok beğendiğim proje Zerda Ağaslan öğrencimiz tarafından yaz aylarında biber salçası çıkartan annelerimin ellerinin yanmaması için geliştirilen ‘El kremi’ oldu. Bu krem sayesinde ellerinin acısı anında diniyor. Öğrencilerimizle yaptığımız bu projeler sayesinde güzel sonuçlara ulaştık. Ortaya çıkan projeler, hayatta karşılaşılan sorunlara çare oluyor. Öğrenciler 1 ay içerisinde bu projeleri ortaya çıkardılar. Yapılan projelerin tamamı başarılı olmuştur. Bu projeler geliştirilebilir. Öğrenciler burada kendi düşünce ve fikirlerini ortaya koyarak, hayata geçirmişlerdir” açıklamalarını yaptı.

Ağaslan, “Annem biber salçası yaparken elleri acımasın diye bu kremi düşündüm.”

Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zerda Ağaslan projesiyle ilgili olarak, “Annem yaz aylarında biber salçası yaptıktan sonra birkaç sonra bile hala ellerinin acıdan dolayı yanması beni oldukça üzmüştü. Bende annemin bu acısını nasıl dindirebilirim diye düşündüm ve sonunda böyle bir kremin sadece benim annemin değil bütün anneler için çok iyi olacağını düşündüm. Herhalde bu krem anneme en güzel anneler günü hediyesidir diye düşünüyorum.” Dedi.

Son olarak yaptıklarını projeden bahseden TÜBİTAK Koordinatörü ve ayrıca coğrafya öğretmeni olan Abdullah Dağ, “ İstanbul boğazının minyatür çalışmasını, ayrıca coğrafya dokusunun bahçesini, Karacadağ volkanik dağını yaptık. Bunun yanında; Fizik, İngilizce, Kuran-ı Kerim ve matematik alanında da çeşitli çalışmalarımız var” dedi.

(Gazete Urfa)

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Rabia Hatun Lisesi bilişim gençlik proje öğrenciler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı