Advert
Advert

Urfalılar mitinge akın etti

11 Nisan günü Şanlıurfa’da Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı miting için, binlerce aracın oluşturduğu kilometrelerce uzunluktaki konvoyla halk mitin alanına akın etti. Miting alanı binlerce binlerce kişiyle dolup taştı. Şanlıurfa bu referandumda da gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Urfalılar mitinge akın etti
Urfalılar mitinge akın etti Admin
Advert

Aziz Budak- GAZETE URFA / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’daki mitingi öncesi vatandaşlar buluşmanın gerçekleşeceği alana akın etmeye başladı. Türk bayrağı ve Evet posterleri taşıyan vatandaşlar sık sık, "Bir kere değil, milyon kere evet” sloganları attı. Alana sığmayan Urfalılar mitingi balkonlardan, çatılardan izledi.

“Alan hınca hınç doldu”

Kentin birçok ilçelerinden gelerek meydana çıkan gruplar, meydan girişindeki arama noktasında yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk yer yer izdihamlara da yol açtı. Polis miting alanına geçmek isteyen vatandaşları noktalarda tek tek aramadan geçirerek meydana aldı. Çevre ilçelerden gelen çok sayıda kişinin katıldığı görüldü. Mitingin başlama saati olan 14.00’a bir saat kala alan hınca hınç doldu. Kırmızı, beyaz renge bürünen meydanda halkın coşkusu görülmeye değer bir gün olarak akıllara kazındı. Vatandaşlar, 16 Nisan seçiminde tam destek olacaklarını hep bir ağızdan ‘evet’ diyeceklerini haykırdılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisini gazetemize anlatan gerek Urfa merkezden, gerekse çevre ilçe ve köylerinden gelen yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla 7’den 70’e herkes cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı çok sevdiklerini, onu görmek için bütün işi gücü bırakıp alana gelmek istediklerini belirtiler. Mitingi izlemek ve cumhurbaşkanını görmek için alana sığmayan gelen halk, böylesi bir miting için çok mutlu olduklarını söyledi.

 “Gururumuz o”

Miting alanına miting saatinden 5 saat önce gelen bir kadın vatandaşımız Evliya Ağırbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisini şu cümlelerle dile getirdi:

“Buradan öncellikle Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı çok sevdiğimi belirtmek istiyorum. Gururumuz o, şu an hiçbir ondan bu mitingden daha önemli değildir. Miting ta ki bitene kadar alanda olacağım. Allah benimde ruhumdan alıp ona ruhuna versin. Sayın cumhurbaşkanımız sen gelip bizim evde çayımızı içsen ne mutlu bize” dedi.

“Tek kelimeyle babamız”

Bir gurup vatandaş da, “Sayın cumhurbaşkanımız memleketimize gelmiş, hoş gelmiş sefa getirmiş. Kendisi babamız olur. Allah onu hiçbir zaman başımızdan eksin etmesin” dediler.

Sabah saat 7’den beri Cumhurbaşkanını bu alanda beklediğini öne süren 60 yaşında ki Arife Nadas, “Kendisini uzun bir süredir kızımla birlikte bu alanda bekliyorum. Sayın cumhurbaşkanımızı çok seviyorum, o başımızın tacı, gözümüzün nurudur. Umarım bundan sonra bizi sık sık ziyarete gelecektir. 16 Nisan referandum seçimi içinde binlerce kez evet diyorum” açıklamalarında bulundu.

“Her şey cumhurbaşkanımız için”

Ekrem Ferhan adında ki bir vatandaş ise merkeze 20 kilometre uzaklıkta olan Tepeköyü’ünden geldiğini ifade ederek, “Her şey cumhurbaşkanımız için, onun için canımızı seve seve feda ederiz. Buraya hiç kimse için değil, Sayın Cumhurbaşkanımız için geldik. Şu an onu görmek için saniyeleri kovalıyoruz ve çok heyecanlıyız. Onu çok seviyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bütün işini gücünü bırakıp bir dakikalığına bile olsa Cumhurbaşkanını canlı olarak görmek istediğini vurgulayan Urfa merkezli Durak Türkmen, “Kendim 53 yaşındayım, saat 10’dan beridir bu alanda bekliyorum” diye konuştu.

“Sevmekte ne kelime”

67 yaşında ki Mustafa Salık, “Ayağım sakat olduğu için fazla ayakta duramıyorum ama ona rağmen cumhurbaşkanımız için uzun bir süredir bu alanda bekliyorum. Sevmek de ne kelime, onu canımızdan daha çok seviyoruz. Onun bir tırnağı kesilirse canımızdan can gider. Allah onu her daim korusun ve başımızdan eksik etmesin” açıklamalarını yaptı.

“Onu beklemeyelim de kim bekleyelim”

 Bütün çocuklarını alıp eşiyle birlikte alana gelen Urfa merkezli Özlem Teker, “Cumhurbaşkanımız kelimelere sığmayacak kadar iyi bir liderdir. Allah ondan razı olsun. Onu beklemeyelim de kimi bekleyelim. Şu an burada olmak bambaşka bir duygu, ta ki miting dağılana kadar eve gitmeyeceğiz ve onu görmek için burada bekleyeceğiz” dedi.

Onu görmek için hasta yatağımdan kalkıp geldim

Urfa’ya gelen cumhurbaşkanı için çok mutlu olduğunu ve heyecandan daha fazla konuşamadığını ileri süren 50 yaşında ki Fahriye Önal “Hasta olmama rağmen sırf onu görmek için yine de hasta yatağımdan kalkıp geldim” dedi.

“Cumhurbaşkanımızı görmek için İstanbul biletimi iptal ettim”

Urfa Bilecik ilçesinden gelen İbrahim Halil Yiğit, “Miting alanı kalabalık olduğu için alana giremedim. Bunun için de çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü cumhurbaşkanımızı görmek için bugün ki İstanbul biletimi iptal edip 60 kilometre yol geldim ne yazık ki alana giremedim. Onun sesini uzaktan da olsa duymak yine de her şeye rağmen iyidir. Birecikli bir vatandaş olarak her zaman onun izindeyiz ve sonuna kadar evet diyoruz” dedi.

“Ondan daha iyi bir insan yoktur”

70 yaşında ki Hatice teyzede , “Allah cumhurbaşkanımızı başımızdan eksin etmesin, devletimize ve milletimize hayırlı olsun. Ondan daha iyi bir insan yoktur. Hep onun yolundayız”

“Çocuğuma cumhurbaşkanımızın adını verdim”

Mitinge bir saat kala kucağında ki 2 aylık bebeği ve 2 çocuğuyla mitingi izlemeye gelen, K.G., “Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğim için kucağımda ki iki aylık bebeğime Recep Tayip Erdoğan ismini verdim. Kendim Eyyübiye ilçesinde oturuyorum. Tek temennimiz 16 Nisan seçiminde Evet’in çıkmasıdır” sözlerini kaydetti.

“Hep onun izindeyiz”

Ceylanpınar ilçesinden miting için gelen lise öğrencileri Esra Gültekin ve Zeynep Baytok, “Cumhurbaşkanımız çok seviyoruz ve onu daha yakından görmek istiyoruz, hep onun izindeyiz” dediler.

“Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz”

72 yaşında olan Ceylanpınarlı Zeynep Teyze, “Yaklaşık 2 saattir cumhurbaşkanımızı bu alanda bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz” dedi.

Gerekirse 3 yıl daha bekleriz

4 çocuğu ile birlikte miting alanında yaklaşık 3 saattir beklediğini söyleyen Sema Tercan “Gerekirse 3 yıl daha bekleriz Recep Tayip Erdoğan’ı” sözlerini saffetti.

Büyük bir coşkuyla kutlanan miting sonrası yavaş yavaş dağılmaya başlayan gurupların mutlulukları sevinçleri gözden kaçmadı.

 

urfa çağdaş şanlıurfa 11 Nisan Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan 16 nisan referandum Urfa'nın kurtuluşu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı