Advert
Advert

İl Sağlık Müdürü’nden kurban uyarısı

Sağlık Müdürü Solmaz Kurban kesimi sırasında oluşacak kesi kazalarında Mutlaka Tetanoz Aşısı yapılmalıdır

İl Sağlık Müdürü’nden kurban uyarısı
İl Sağlık Müdürü’nden kurban uyarısı Admin
Advert

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr.Üyesi Abdullah Solmaz Şanlıurfa halkının ve Sağlık çalışanlarının Kurban Bayramını kutladı. Solmaz “Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinin sergilendiği, milli ve dini ortak değerlerimizin canlandığı bir Kurban Bayramı’na daha milletçe ulaşmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Üzerinde yaşadığımız bu güzel memleketin en büyük sinerji kaynağı şüphesiz kültürel zenginliğimiz ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhudur. Bu sebeple, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kurban etlerimizi ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak yoksul, yetim, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın hatırlanması ve desteklenmesi açısından büyük önem taşımaktadır.  

Vatandaşlarımız, bayramda beslenmelerine ayrıca özen göstermeli; yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, aşırı et ve tatlı tüketiminden kaçınmalıdır. Yüksek tansiyon, kalp-damar, şeker hastalığı, olan vatandaşlarımız ise daha fazla dikkat etmeli ve yaz sıcaklarının arttığı bugünlerde mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalıdır”İl Sağlık Müdürü Solmaz “Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak Bayram tatili süresince Diş Hastaneleri dahil olmak üzere tüm hastanelerimizin Acil servisleri,112 Acil merkezleri ve Umke birimlerimiz 24 saat görevleri başında mesai yapmaktadırlar.Kurban kesim sırasında oluşabilecek ufak kesi ve sıyrıklara yerinde müdahale edilmeli ve kanayan yere tampon yapılmalıdır.Derin kesilerde de basit kesiler de yapılan kanayan yere tampon yapılarak dikiş atılması için en yakın hastaneye başvurulması sağlanmalıdır. Kişi hastaneye getirilene kadar kesinin olduğu yer kalp hizasından yukarıda tutularak kan kaybının önlenmesi gerekir. Kesi yaralanmalarına maruz kalan kişilere 48 saat içinde mutlaka tetanoz aşısı yapılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; Yüce Allah’tan ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa, huzur, mutluluk ve Barış getirmesini temenni ediyorum”dedi.

urfa çağdaş haber şanlıurfa sağlık uyarı kurban kesim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı