Advert
Advert

‘10 bin personelle Urfa’da çalışmalar yürütülüyor’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'da düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.

‘10 bin personelle Urfa’da çalışmalar yürütülüyor’
‘10 bin personelle Urfa’da çalışmalar yürütülüyor’ Admin
Advert

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentte yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Bakan Soylu,  Şanlıurfa’da 10 bin 686 personelle çalışmaların yürütüldüğüne dikkat çekerek,”810 ulaşım aracı  Urfa dışından da 40  belediye aracı ve personelleriyle burada görev yaptılar. 13 konut ağır hasarlı ve yıkılma konumuna geldi. 812 araç hasar gördü. Bir kısmı pert, bir kısmı tamir edilecek. 1499 eşya hasar gördü. 1161 vatandaşımıza can suyu olarak AFAD tarafından nakdi yardım yapıldı. İş yerlerine de 10'ar bin lira can suyu ödemesi yapıldı. Araçlarla ilgili arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor.”dedi.

Bakan Soylu, mozaiklerinin sergilendiği müzeden 40 bin eserin tahliyesinin yapıldığının altını çizdi.

BAKAN KİRİŞÇİ: 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ !

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Şanlıurfa’da 16, Adıyaman'da 3 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak,”Kamu olarak 98 iş makinası, 55 arasözümüz, 150 orman çalışanımız olmak üzere sahada hizmet veriyorlar. Sırrın ve Karakoyun Deresi'nde dere üstü açılması çalışmalarını tamamlayacağız. Bundan sonra yapılmasını istediğimiz derelerin belirli altgeçit altından geçiyor olmasını dikkate alarak yeni projelendirme çalışması içerisindeyiz." dedi.

‘YÜZDE 90 ÜZERİNDE İŞLEMLER BİTMİŞ DURUMDA’

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ise, kentteki çalışmaların yüzde 90’unun üzerinde işlemlerin bitmiş durumda bulunduğunu açıkladı.(Urfa1HA)

urfa çağdaş şanlıurfa afet sel yıkım zarar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı