Advert
Advert

Başkonsolos Yerebatan sarnıcına hayran kaldı

İngiltere İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo yeniden restore edilen tarihi Yerebatan sarnıcını gezdi. Yerebatan sarnıcını ilk kez gören Başkonsolos sosyal medya hesabından paylaşım yaparak adeta büyülendiğini söyledi.

Başkonsolos Yerebatan sarnıcına hayran kaldı
Başkonsolos Yerebatan sarnıcına hayran kaldı Admin
Advert

 İngiltere İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo ve beraberindeki Başkonsolosluk personeli ile tarihî yarım adada yer alan Yerebatan sarnıcını gezdiler. O anları sosyal medya hesabından paylaşım yaparak dile getiren Başkonsolos Poleo böylesi muhteşem manzara karşısında çok etkilendiğini belirtti. Poleo "Yerebatan Sarnıcı’nda sihirli bir atmosfer . Bu büyüleyici tarih harikasında çalışma arkadaşlarımla oldukça güzel bir zaman geçirdim. Yönetici Ayşe İşel’e misafirperverliği ve Kültür İstanbul ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne etkileyici restorasyon için teşekkür ederim."

 Yerebatan sarnıcı:

 İstanbul'un görkemli tarihsel yapılarından birisi de Ayasofya’nın güneybatısında bulunan Bazilika Sarnıcı’dır. Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir. Sarnıcın bulunduğu yerde daha önce bir Bazilika bulunduğundan, Bazilika Sarnıcı olarak da anılır.Yeniden restore edilerek halka açılan sarnıcının her gün binlerce yerli ve yabancı turistler ziyaret ediyor.

urfa çağdaş yerebatan sarnıcı ingiliz başkonsolos gezme hayranlık tarihi yer
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı