Advert
Advert

AKSA Şanlıurfa doğalgaz, denetimleri sıklaştırdı

Aksa Şanlıurfa Doğalgaz teknik ekiplerinin Şanlıurfa ve Siverek’te sayaç kontrolü çalışmaları büyük bir titizlikle ve hız kesmeden devam ediyor.

AKSA Şanlıurfa doğalgaz, denetimleri sıklaştırdı
AKSA Şanlıurfa doğalgaz, denetimleri sıklaştırdı Admin
Advert

Aksa Şanlıurfa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Muhammed Nezih URAL konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tesisata veya sayaca izinsiz müdahale edilmemesi, halkımızın can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. Sayaçta ve tesisatta yapılan izinsiz müdahaleler, ciddi tehlikelere sebebiyet vermektedir. Bu tür durumlarda, izinsiz müdahalede bulunan ve müdahaleye göz yumanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunularak hukuki işlem başlatılmaktadır.

Söz konusu çalışmalarda hedeflenen, yasal yollarla doğalgaz kullanan ve faturalarını düzenli ödeyen müşterilerimizin haklarını korumak, yapılan müdahaleler nedeniyle can güvenliğinin tehlikeye düşmesini engellemek, ülke ekonomisine verilen zararı önlemektir. Bu nedenle bu tür denetimleri artırarak devam ettireceğiz.

Kesintisiz gaz arzı sağlanabilmesi ve olası tehlikelerin önüne geçilebilmesi amacıyla, oluşturulan mobil ekipler ile kış aylarında tüm sayaçların kontrolü sağlanmaktadır.

17.12.2016 tarihinde yapılan çalışmamızda, Siverek İlçemizde 15 kişilik teknik ekibimizle 5.400 adet sayaç ve tesisatın kontrolü gerçekleştirilmiştir.” dedi.

İl Müdürü URAL, kaçak gaz kullanımlarına karşı uygulanan cezalar ile ilgili ise; ekiplerin  yaptığı düzenli denetimler sırasında usulsüz bir durum tespit edilmesi halinde doğal gaz arzının hemen durdurulduğunu ve şahıs veya kurumlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunularak hukuki işlem başlatıldığını belirterek hukuki sürecin sonucunda muhatapların yüksek miktarlarda maddi cezalara maruz kalacakları, hatta hapis cezası alabileceklerini de belirtti.

Ural Ayrıca; vatandaşların kesintisiz enerji kullanma haklarını korumak adına ve her türlü öneri, şikayet ve talepler ile sayaçta aşırı ses, koku, fiziksel darbe veya arıza gibi teknik sorunların 444 4 187 numaralı çağrı merkezine iletebileceklerini; müracaat ve ihbarların mutlaka değerlendirileceği belirtti.

AKSA ŞANLIURFA DOĞAL GAZ DAĞITIM A.Ş.

Urfa çağdaş Şanlıurfa AKSA Doğalgaz denetim Aksa Şanlıurfa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Muhammed Nezih URAL siverek sayaç
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı