Advert
Advert

Şanlıurfa’da yeni mezarlıklar yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından Kent merkezi ve ilçelere yedi bin 200 yeni mezarlık yaptırılıyor.

 Şanlıurfa’da yeni mezarlıklar yapılıyor
 Şanlıurfa’da yeni mezarlıklar yapılıyor Admin
Advert

Aziz Budak- Çağ 63 Haber/

Vatandaşların cenazelerini daha rahat gömmeleri için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından Şanlıurfa Merkezde beş bin, Siverek İlçesinde ikibin 600 ve Hilvan ilçesinde 600 adet yeni mezarlık yapılıyor.

Mevcut mezarlıkların kapasitesinin dolması nedeniyle yer arama çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, şehrin ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak yeni mezarlıklar yapmaya başladı.

Yeni yapılan mezarlıklarla ilgili Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yetkilileri yaptığı açıklamada, il genelinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve şehrin ileriye dönük ihtiyaçlarını karşılamaya da devam ettiklerini belirtti.

Son olarak mezarlıkların kapasitesinin dolmaya başlaması üzerine Şanlıurfa Merkez, Siverek ilçesi ve Hilvan ilçesinde yeni mezarlık yapıldığını diğer ilçelerimizde ise yakın zamanda yeni mezarlıklar için çalışmalar başlatılacağını belirtiler.

Yetkililer, "Şanlıurfa Merkez ve İlçelerde uzun bir süre mezarlık yeri sıkıntısı yaşamayacak. Şanlıurfalıların defin işlemlerini ve kabir ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmeleri için yeni mezarlık alanında çalışmalar tamamlanmak üzere, Peyzaj, asfalt ve yaya düzenlemeleri çalışmalarına başladık. Yeni mezarlık alanı içerisinde vatandaşların her türlü ihtiyaçları da ayrıca düşünülmüş durumda." ifadelerini kullandı.

Yetkililer, yetişmiş ağaçlarında bulunduğu alanda yapılacak yeni ağaçlandırma çalışmalarıyla nezih bir ortam sunulacağını ve isteyen vatandaşlar için aile mezarlığı yeri satışının da yapılacağını kaydetti.

urfa çağdaş şanlıurfa yeni mezarlık mezarlık hilvan siverek
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı