Advert
Advert

İzmir’de Siverekliler Derneği kongresi yapıldı

İzmir Torbalı Siverekliler Derneği 1. olağan kongresini 20.03.2021 tarihinde saat 17:00'da Torbalı Dernek binasında gerçekleştirdi

İzmir’de Siverekliler Derneği kongresi yapıldı
İzmir’de Siverekliler Derneği kongresi yapıldı Admin
Advert

Aziz Budak-Urfa Çağdaş/

Yapılan genel kurulda kurucu başkan Bahri Ağırtaş açılış konuşmasını yaptıktan sonra divanın oluşturulması için yapılan oylamada divan başkanlığına;

Ferit Mızraklı, divan üyeliğine; Fuat İpar  ve Reşat Sözmen yapılan oylama sonucu seçilmiştir. Divan başkanlığına seçilen sayin

Ferit Mizraklı Torbalı Siverekliler Derneği 1.olagan kongresine katılan uye ve misafirlere birlik ve beraberlik mesajını veren bir teşekkür konuşması yapmıştır. Konuşma  sonrası  gündem ise şu şekildedir;

1- Açılış ve yoklama yapıldı. Yeterli çoğunluğun olduğu belirlendi.

2-Divan heyetinin oluşturulması için divan başkanlığına Ferit Mızraklı, divan üyeliğine ise Fuat İpar ve Reşat Sözmen seçildi.

3- Divan Başkanı Ferit Mızraklı tarafından saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması ibrası yapıldı.

Yapılan seçimde tek liste ile seçime gidildi. Kabul edilen listedeki kişiler  ile yönetim kurulu toplantısı gerçektirildi. Yönetim kurulunda oy çokluğu ile Bahri Ağırtaş İzmir Torbalı Siverekliler derneği başkanı seçilerek güven tazeledi. İsmet Barlas ve İdris Ortakaya başkan yardımcılığına, Yakup Şimşek  genel Sekreterliğe, Memduh Deniz mali işler başkanı olarak seçildi.

Dilek ve temennilerden sonra kapanış konuşmasını

Başkan Bahri Ağırtaş gerçekleştirdi.

Yapmış olduğu konuşmada İzmir Şanlıurfa federasyonu bünyesinde bulunan 12 derneğin bir çatı altında toplanmasını İzmir ve Ege bölgesinde güçlü bir birlikteliği sağladığını ve bu derneklerin oluşumu ile hemşehri birlikteliğinin daha güçlü etki yaratacağını belirtti.

Torbalı Siverekliler Derneği olarak elliye yakın yeri ziyaret ve ettik ve devamında da İade-i ziyaretlerimiz gerçekleştirdik.

Bu ziyaretlerde üçü bizler için  büyük önem arz etmektedir. Çünkü bizler için saha çalışması niteliğindedir.

Öncelikle İzmir Şanlıurfa federasyonuyla birlikte yaşanmış olan büyük İzmir depreminde Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı sayın Zeynel Abidin Beyazgül'ün göndermiş olduğu bir  tır yardım malzemesinin dağıtımını gerçekleştirdik.

Bunun yanında kan davasının cehalet olduğunu belirterek Atatürk mahallesinde bir basın açıklamasında bulunularak kandavasını kınadık.

Ayrıca dernek olarak kadınlara yapılan şiddet ve baskıyı kınamak amacıyla 8 Mart Dünya kadınlar gününde ekibimizle kadın üyelerimiz ile  birlikte tüm kadınlarımızın gününü andık,  kutladık.

urfa çağdaş şanlıurfa dernek siverek kongre
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı