Advert
Advert

Meteorolojiden yağış uyarısı

Meteoroloji aralarında Şanlıurfa’nın da olduğu birçok il için yağış uyarısı yaptı. Vatandaşlar sel ve taşkınlara karşı uyarıldı.

Meteorolojiden yağış uyarısı
Meteorolojiden yağış uyarısı Admin
Advert

Aziz Budak – Fatma Keber / Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada bu gece ve yarın sabah kuvvetli yağış beklendiği ve yağışın sele neden olabileceği duyuruldu

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Beklenen Meteorolojik Hadise: Bölgelerimizde Önümüzdeki Bir Hafta Boyunca Mevzi Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışların Etkili Olması Bekleniyor!

Genel Durum

Yurdumuz halen yüksek basınç merkezi ile sıcak havanın etkisi altındadır. Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyretmektedir.

Ancak yarından (27.04.2018 Cuma) itibaren, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca Bölgemizde (Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak)  yer seviyesinde sıcak hava ile atmosferin üst seviyelerinde soğuk hava bulunmasından dolayı meydana gelmesi beklenen ve halk arasında kırkikindi yağışları olarak isimlendirilen, öğleden sonraları görülecek mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki kararsızlık yağışlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bölgemizde aralıklı ve kısa sürede etkili (kuvvetli) olabilecek bu yağışların olumsuz etkilerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgemizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda biraz azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Oluşması Muhtemel Riskler: Su Baskını - Yıldırım Düşmesi, Ulaşımda Aksamalar v.b.”

urfa çağdaş şanlıurfa meteoroloji yağış uyarısı sel taşkını vatandaş uyarı kuvvetli yağış hava sıcaklığı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı