Advert
Advert

SSK ve BAĞKUR Emeklisine yeni asgari ücret formülü

Sosyal güvenlik Uzmanı Abdulkadir Korkmaz, Hükümetin gündeminde Bağ-Kur ve SSK emeklilerine yönelik bir çalışmanın olduğunu, bu çalışma gerçekleşmesi halinde emeklilerin maaşlarının asgari ücrete eşitleneceğini söyledi.

SSK ve BAĞKUR Emeklisine yeni asgari ücret formülü
SSK ve BAĞKUR Emeklisine yeni asgari ücret formülü Admin
Advert

Aziz Budak / Yaklaşık 9 milyon Emeklinin umudu Hükümetin gündeminde olan çalışması umut oldu. En düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi gündemde olması emekliler arasında sevinç yarattı.

Şanlıurfa Korkmaz Müşavirlik Sigorta ve Aracılık Hizmetleri sahibi, Sosyal Güvenlik Uzmanı Abdulkadir Korkmaz, SSK ve BAĞ-KUR Emeklisine yeni asgari ücret formülünü açıkladı.

Korkmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Emekli mevcut maaşı:  1.405 TL.

Bağkur Tarım              :  988.91 TL.

SSK  (2000 yılı öncesi emekli olan) 1.569,63

SSK (2000 Yılı sonrası emekli olan 935.60

Temmuz zammı için enflasyonu takibe alan Bağ-Kur ve SSK emeklilerine yönelik bir çalışma hükümetin gündeminde olup, en düşük aylık asgari ücrete eşitlenecek. 9 Milyon Bağ-Kur ve SSK emeklisi yılda 2 kez enflasyona endeksli zam alıyor. Ocak ayında yüzde 5.69 zam alan emekliler Temmuz artışını merakla beklerken, yeni bir çalışma gündeme geldi. Bu formül uygulanırsa özellikle düşük maaş alan emeklilerin yüzünü güldürecek. Buna göre SSK ve Bağkur en düşük maaşı asgari ücretten daha az olmayacak. Eğer bu yeni formül uygulanırsa, emekli maaşlarında ciddi artışlar olacaktır. Bu çalışmalarından dolayı hükümetimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Bağ Kur’dan Emeklilik bekleyenlere müjde

Sosyal Güvenlik Uzmanı Abdulkadir Korkmaz, Bağ-Kur sigortalılarının için Ziraat Bankası ile SGK arasında kredi kullanım anlaşması yapıldığını belirtti.

Korkmaz, SGK’ya birikmiş prim, askerlik veya doğum borçlanması yapmak suretiyle emekliliği hak eden ancak borçlarını ödeme imkanı bulunmayan kişilere, uygun koşullarda kredi kullandırılması için SGK ve T.C. Ziraat Bankası arasında işbirliği protokolü imzalandığının müjdesini verdi.

urfa çağdaş şanlıurfa sosyal güvenlik uzmanı emeklilere müjde maaş artışı ssk bağkur
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı