Advert
Advert

11 Nisan coşkuyla başladı

Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 96. Yıl etkinlikleri coşkulu bir şekilde başladı. Şanlıurfa’nın kurtuluşu olan 11 Nisan için düzenlenen program bugün yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

11 Nisan coşkuyla başladı
11 Nisan coşkuyla başladı Admin
Advert

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan programa bugün start verildi. Şanlıurfa’nın kurtuluşu kapsamında düzenlenen program, bugün yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş Balıklıgöl Platosu’ndan başlarken, Atatürk Bulvarı’ndan devam etti. Oldukça coşkulu devam eden yürüyüş Topçu Meydanı’nda sona erdi.

Mehteran takımı eşliğinde Rabia Meydanı'nda sona eren yürüyüşe, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ile Mehmet Ali Cevheri, kurum amirleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Rabia Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında ise farklı kentlerden gelen halk oyunları ekipleri ve mehteran takımı gösteriler sundu.

Burada konuşan Vali Küçük, 96 yıl önce düzenli ordusuyla Şanlıurfa'yı işgal eden Fransızlara binlerce yıldır hür yaşayan Şanlıurfalıların izin vermediğini, o ecdadın torunları olduklarını belirterek, "Yine bugün bu toprakları başka bir yere bağlamak için çaba harcayanlar var. Şanlıurfalılar buna da müsaade etmemiştir. Nasıl o gün ecdadımız işgale direnmişlerse bugün İngiliz ve Fransızların aklıyla hareket eden terör örgütlerine de prim vermediniz ve vermeyeceksiniz. Ben buna inanıyorum. Devletimiz de Şanlıurfa'nın bu asil duruşunu takdir etmiştir. Daha önce Şanlı ünvanı verilen kente şimdi İstiklal Madalyası verilecek. Tüm Şanlıurfalılara hayırlı olsun." diye konuştu.

şanlıurfa kurtuluş 11 nisan yürüyüş
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı