Advert
Advert

Eğitim Araştırma Hastanesi’ne “ANNE DOSTU” plaketi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine başarılı anne sütü uygulamaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından “ANNE DOSTU” plaketi verildi.

Eğitim Araştırma Hastanesi’ne “ANNE DOSTU” plaketi
Eğitim Araştırma Hastanesi’ne “ANNE DOSTU” plaketi Admin
Advert

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz tarafından, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi adına Hastane Başhekimi Op. Dr. Alev ESERCAN”a “ANNE DOSTU” plaketi ve teşekkür belgelerini verdi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce yürütülen "ANNE DOSTU HASTANE PROGRAMI" kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilimizde tek “ANNE DOSTU” hastane unvanına sahip hastane oldu.

Türkiye’nin doğum oranı olarak birinci ili Şanlıurfa’da en çok doğumun gerçekleştiği hastane olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hedeflenen ve Türkiye’de çok az sayıda hastanenin sahip olabildiği “ANNE DOSTU” hastane unvanı verildi.

Anne sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda, doğumun ideal koşullarda en az müdahale ile normal olarak gerçekleşmesinin sağlanması, anne güvenliği ve mahremiyetini dikkate alarak takiplerinin ve doğumlarının gerçekleştirileceği ideal ortamların oluşturulması hedeflenmektedir. Bu yaklaşımdan hareketle doğum ünitelerinin sunduğu sağlık hizmetlerini geliştirmeye yönelik olarak, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından “Anne Dostu Hastane Programı” başlatılmış ve sürdürülmektedir. Bu program kapsamında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özveri ile yapılan çalışmalar sonucu, anne ve anne adayları için mahremiyete dayalı tek kişilik sancı, doğum ve lohusa (SDL) ünitelerinde seçtiği bir yakınıyla birlikte kalabilecekleri, kendilerini ev ortamında hissedebilecekleri ve hareket özgürlüğü sağlayabildikleri alanlar oluşturulmuştur.

Zaten Bebek dostu olan hastane 26.07.2023 tarihinde “ANNE DOSTU hastane sınıfına dahil olmuştur ve plaket ve teşekkür belgeleri Başhekime takdim edilmiştir.

URFA ÇAĞDAŞ ŞANLIURFA HASTANE EĞİTİM ARAŞTIRMA ANNE DOSTU PLAKET
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı