Advert
Advert

Siverek’te tarihi gün.

Siverek Devlet Hastanesi'nde kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesi hizmet vermeye başladı.

Siverek’te tarihi gün.
Siverek’te tarihi gün. Admin
Advert

Kısa bir süre önce hizmete alınan anjiyografi ünitesinde ilk anjiyo başarıyla yapıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz “Siverek Devlet Hastanesi'nde kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesinde ilk hastamız başarılı bir şekilde Anjiyosunu oldu. Ölüm oranı oldukça yüksek olan kalp krizi vakalarında erken müdahale ile can kaybını en aza indirmek adına anjiyografi ünitesinin kazandırılmasından mutluluk duyduk. Kalp krizi ciddi bir sağlık sorunu, Erken, doğru müdahale ile kurtarabileceğimiz birçok hastalarımız olacaktır. Koroner Anjiyografi ünitesinin kurulması ile birlikte hastanemizden il dışına yapılan sevkler de büyük bir oranda azalmış olacaktır. Siverek ilçemize böylesi önemli bir tıbbi cihaz kazandırıldığı için Başta Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızın her kademesine teşekkür ederim ”dedi.

Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Hüseyin ELİK

29 yaşında Mehmet Emin Demirbüken isimli hastamız göğüs ağrısı şikâyetiyle Acil servisimize başvurdu. Doktorlarımız ilk değerlendirmenin ardından kalp krizinden şüphelendiler. Kardiyoloji uzmanı tarafından anjiyo kararı alınan hastamız anjiyografi ünitesine alındı. Mehmet Emin ilk hastamız oldu. Bu vesileyle anjiyografi ünitemizde ilk işlemi yapmış bulunmaktayız. Sorunsuz bir şekilde işlerimizi tamamladık. Hastamızı gözetim altında tutmaktayız. Anjiyografi ünitesinin kurulmasıyla günün hangi saatinde olursa olsun hasta kalp krizi ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde Acilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse Anjiyoya alınacaktır. Hizmetin nitelikli sürdürülebilir olması çok önemli, çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz.

Kalp ameliyatı olan hasta Mehmet Emin Demirbüken Şanlıurfa ya gitmeyi düşündüm ama ilçemizde ki anjiyo ünitesi açılmış Doktorlar burada yapabiliriz dediler. Gayet başarılı geçti. Şu an gayet iyiyim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

İlk anjiyografi işlemini başarılı ile tamamlayan Uzm. Dr. Abdullah Cirit Siverek’e en yakın anjiyo ünitesi Diyarbakır hem de Şanlıurfa da buralar ilçeye 100 km uzaklıkta Siverek’te Anjiyo kurulması anında müdahale etme şansını getirecektir. Dolayısıyla hem yaşam oranlarını arttıracaktır hem de kalp yetmezliği oranlarını azaltacaktır. Burada ilk anjiyoyu almaktan gurur duyduk Siverekli vatandaşlarımıza hayırlı olsun dedi.

urfa çağdaş urfa haberleri siverek devlet hastanesi anjiyografi hasta göğüs kalp krizi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı