Advert
Advert

Şanlıurfa'da Sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentin devlet ve özel hastanelerinde yenidoğan kliniklerinde, doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimlerde bulunan hekim dışı 56 sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi.

Şanlıurfa'da Sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi.
Şanlıurfa'da Sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi. Admin
Advert

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından yürütülen "Temel Yenidoğan Bakım Programı" kapsamında ülke genelinde yenidoğan ölümlerini azaltmak ve yenidoğana verilen bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla, yenidoğana hizmet sunan hekim dışı sağlık personeline yönelik hazırlanan Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri İlimizde devam etmektedir.

“2022 yılında ve 2023 yılı ilk yarısında çok sayıda eğitim tamamladık.  Bizim amacımız yeni doğana eli değen herkesin bu konuda eğitimlerini tamamlayıp, yanlışlarını düzeltip, eksikliklerini görüp, doğru şekilde müdahalelerini yapmasıdır. Şanlıurfa ilinde “Temel yenidoğan bakım eğitimi” ve “Nrp” eğitimleri konusunda eğitim almamış yeni doğana eli değen hiçbir personelimizin kalmamasını amaçlıyoruz.

Solmaz; Devlet ve özel hastanelerimizde çalışan 56 personele eğitim verilmiştir”11-12 Eylül 2023 tarihlerinde yapılan “Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi” 41 kamu personeli ve 15 i özel hastanelerde çalışan 22 ebe, 33 hemşire ve 1 paramedik olmak üzere toplam 56 hekim dışı sağlık personelinin katılımıyla Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün 4 Eğitim Salonunda eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir ”dedi.

Eğitimin ilk gününde ‘Yenidoğan Sorunları ve Çözüm önerileri’ uydu sempozyumu Dr. Fatih İşleyen moderatörlüğünde, Prof.Dr Melih Çetinkaya’ın online katılımıyla gerçekleşmiştir.

Eğitimin ikinci gününde ‘Yenidoğan yoğun bakım ve doğumhane kaynaklı enfeksiyonları önleme çözüm önerileri ‘ konulu uydu sempozyum Dr. Sibel Gürbüz moderatörlüğünde Konuşmacı Banu Songuralp Taş ın katılımıyla gerçekleşmiştir. Tüm bu sempozyumlar sayesinde konular pekişmiş ve katılımcılar tüm sorularına yanıt bulmuştur.

Kursiyerlerin katılım belgeleri Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hulusi Berçin, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Şube Müdürü Mesut Hamidanoğlu, Karaköprü İlçe Sağlık müdürü Dr Adnan Küçükbayrak, Dr Osman Kösek, DR Tarık Selcan, Dr Hacer Devran Enginoğlu, Dr Tuğba Ercan, Eğitimci Ebe Ayşe Gül Nur, Eğitimci Ebe Betül İnci, tarafından takdim edilmiştir.

Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi katılımcısı yaptığı konuşmada,

Yenidoğan hemşiresi olarak kendimi geliştirip bir yerlerde çalıştığımda biraz daha bilgili olarak gideceğim için kendimi mutlu hissediyorum. Burda da eğitimi aldığım için eksiklerimi tamamladığım için sizlere teşekkür ediyorum dedi.

Şanlıurfa Suruç Devlet Hastanesi doğumhane biriminde çalışan Ebru Kurtoğlu,

Bebek dostu hastanede çalışmaktayım. Amacımız anne dostu olabilmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Verilen eğitimler ile kendimizi geliştirmekteyiz. Bununla birlikte kendi tecrübelerimizi aktararaktan aldığımız derslerde hem de İl Sağlık Müdürlüğünün sunduğu eğitimlerle kendimizi daha çok geliştirmekteyiz dedi.

Eğitimciler: Prof. Dr. Ahmet Yağmur Baş, Uzm. Dr. Aslı Okbay Güneş, Uzm. Dr. Tuğba Ercan, Uzm. Dr. Sibel Gürbüz Uzm. Dr. Mehmet kılıç, Uzm. Dr. Fatih Deveci, Uzm. Dr. Hacer Devran Enginoğlu Uzm. Dr.Tarık Selcan, Uzm. Dr. Osman Kösek, Uzm. Dr. Alev Esercan, Eğitimci Ebe Ayşe Gül Nur, Eğitimci Ebe Betül İncİ, Att Eda Ilıkkanlı

URFA ÇAĞDAŞ urfa haberleri sağlık yeni doğan bebek
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı