Advert
Advert

Kistler, Hastanın Kalbi Durdurularak Temizlendi

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eşine az rastlanılan bir hastanın kalp ve akciğerinin içindeki kistler kalbi durdurularak temizlendi.

Kistler, Hastanın Kalbi Durdurularak Temizlendi
Kistler, Hastanın Kalbi Durdurularak Temizlendi Admin
Advert

Göğüs ağrısı, halsizlik ve nefes darlığı şikâyetiyle Şanlıurfa Mehmet Akif inan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisine müracaat eden 43 yaşındaki bayan hastada yapılan tetkikler ve araştırmalar sonucu kalp ve akciğerde halk arasında kist hastalığı olarak adlandırılan kitlelere rastlandı. Kalbi durdurularak operasyona alınan hastanın yaklaşık 8 cm lik kisti Doç.Dr. Mustafa Abanoz ve Op. Dr. Mehmet Yazar tarafından başarıyla çıkarıldı.

Gerçekleştiren operasyon hakkında bilgi veren Doç.Dr. Mustafa Abanoz, “ Ameliyata aldığımız hastanın öncelikle akciğerindeki kistini temizledik. Daha sonra kalp akciğer pompasına girerek kalbi durdurduk. Kalbin sağ ventrikülüne yerleşmiş olan yaklaşık 8 cm lik kisti temizleyerek operasyonu sonlandırdık. Bugün ameliyat sonrası 5. gün, 2 gün sonra hastamızı taburcu etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kist hidatik hastalığının insanlarda daha çok Karaciğer, Akciğer ve diğer tüm vücut organlarına rahatlıkla yerleşebilen bir parazit olduğunu vurgulayan Dr. Abanoz, bunlardan kurtulmak için öncelikle kişisel temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi;  “Çiğ yenilen sebze ve meyvelerin iyice yıkanarak tüketilmesi lazım. Kedi ve Köpek gibi evcil hayvanların bağırsaklarında yaşadığı için veteriner kontrolünde olması gerekiyor. Keçi ve koyun gibi diğer hayvanlar ara konakçı olduğu için bu hayvanlarında kesimlerinde kist tespit edilirse bunları hayvanlara yem olarak vermeyip çukur kazılarak gömülmesi gerekiyor. Yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle kesim yapılacak hayvanlarda bunlara dikkat edilmesi lazım.”

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık hasta kalp kistler temizlendi akciğer
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı