Advert

Solmaz “Doğarken ağlayan sonraki hayatında gülen bebekler” olmasını istiyoruz

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık çalışanlarına yönelik Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi düzenlendi. Eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek.

Solmaz “Doğarken ağlayan sonraki hayatında gülen bebekler” olmasını istiyoruz
Solmaz “Doğarken ağlayan sonraki hayatında gülen bebekler” olmasını istiyoruz Admin
Advert

Bu kapsamda 6,7,8 Haziran   tarihlerinde Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonlarında, Yenidoğan Canlandırması (NRP) uygulayıcı eğitimi başlamıştır. Eğitime toplam 48 ( kamu, özel ve üniversite, doğum yapılan sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim,  ebe, hemşire ) personel katıldı.

 Sağlık Bakanlığı tarafından “bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi” amacıyla bütün personelin canlandırma eğitimi alması için yürütülmekte olan NRP Eğitimleri 3 gün sürecektir. Eğitim kapsamında teorik ve pratik sınavları başarıyla geçen kursiyerler sertifikalarını alacaklardır.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr.Ögr.Üyesi Abdullah Solmaz Yenidoğan Canlandırma Eğitiminin açılış konuşmasında;

Il Sağlık Müdürlüğümüzün kıymetli yöneticileri, sayın hocalarımız, kıymetli konuklarımız Sağlık Bakanlığımız ve il Sağlık Müdürlüğümüz iş birliğiyle hazırlamış olduğumuz programa hepiniz hoş geldiniz

NRP eğitimlerine ilk başladığımızda eğitimci ekibinin yaklaşık % 90’ı il dışından geliyordu. Allah'a çok şükür Şanlıurfa ilinde kendi hekimlerimizden oluşan ekibimizi kurduk, halen il dışından eğitimci arkadaşlar, kurs sorumlusu arkadaşlar, eğitimlerimize destek veriyorlar.

İlerleyen zamanlarda kendi kurs sorumluluğumuzda, kendi eğitimcilerimizle tamamen kendi başımıza eğitim yapan, hatta çevre illere destek veren bir konuma gelmeyi ümit ediyoruz, Beş dakikalık bir müdahale o kişinin, o bebeğin bir ömür hayatını etkiliyor.

Doğan bebekler bizlerin bebeği, kendi çocuğumuzda olabilir, yeğenimizle olabilir, Biz ne kadar doğru müdahale yaparsak o kişinin o bebeğin bir ömür hayatı o şekilde devam ediyor

Bizim amacımız Şanlıurfa ilindeki Yenidoğan'da çalışan, Yenidoğan'a eli değen, hemşire arkadaşlar, doğumhane'deki ebe arkadaşlar, hekim arkadaşlar hepsinin yeni doğan eğitimini tamamlaması ve bebeklere en iyi şekilde en doğru şekilde müdahale edilmesidir,

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr.Ögr.Üyesi Abdullah Solmaz “Doğarken ağlayan sonraki hayatında gülen bebekler olmasını istiyoruz. Amacımız bebeğe eli değen tüm sağlık personelinin NRP eğitimli olmasıdır.” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa il sağlık sağlık müdürlüğü yeni doğan hemşire
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı