Advert
Advert

Depremzedelere ağız ve diş taraması yapıldı

Depremin ilk dakikasından itibaren sağlık çalışanlarımız, kendi Ailelerini, kendi korkularını bir kenara bırakarak Deprem bölgelerinde, hastanelerde, barınma yerlerinde ve deprem çadırlarında kalan depremzedelere hızlı ve kesintisiz sağlık hizmeti vermek için fedakârca görevlerini yerine getiriyorlar.

Depremzedelere ağız ve diş taraması yapıldı
Depremzedelere ağız ve diş taraması yapıldı Admin
Advert

Bu kapsamda Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından Depremlerden etkilenen afetzedelerin yerleştirildikleri barınma alanlarında Ağız ve Diş taraması yaparak ağız hijyeni konusunda bilgilendirmeler yaptılar. Dişlerinde sorun tespit edilen Afetzedeler araçlarla alınarak hastane ortamında tedavileri yapıldıktan sonra tekrar barınma yerlerine bırakıldılar. Dişlerinde sorun tespit edilen Engelli çocukların ise ailelerine randevu almaksızın hastane başvurmaları ve Anestezi altında diş tedavilerinin yapılacağı bilgisi verildi. Afetzedelere toplu yerlerde yaşadıkları için enfeksiyondan korunmak, solunum yolu ile geçen hastalıkların önüne geçebilmek için çocuk ve yetişkinlere maske dağıtımı yaptılar.

Ağız hijyeni neden önemli; Vücudumuzdaki çeşitli hastalıkların ağız enfeksiyonlarıyla geliştiği çalışmalarla ortaya konulmuştur. Yani bir diş eti veya diş enfeksiyonu kalp başta olmak üzere böbrekler, mide gibi pek çok organımızı, eklemleri etkileyebilmektedir. Zaman zaman kan değerlerinde yüksek enfeksiyon gözlemlenen ancak enfeksiyonun kaynağı tespit edilemeyen hastalarımızda ağız enfeksiyonları görülebiliyor. Bu nedenle ağız hijyeni Diş bakımına önem göstermemiz gereklidir.

urfa çağdaş şanlıurfa depremzade ağız diş tarama sağlık
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı