Advert

Afetzedelere mobil sağlık hizmeti.

Deprem sonrasında bulaşıcı hastalıkların ve salgınların ortaya çıkmasının ana nedeni, depremin ardından nüfusun önemli ölçüde yer değiştirmesi, uygunsuz yaşam koşulları ve bu süreçte bölgedeki temel halk sağlığı hizmetlerine ulaşımda olabilecek aksamalardır. Bu nedenle Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ilimizdeki afetzedelerin kaldığı barınma alanlarında Mobil sağlık hizmeti sunulmaya başlandı.

Afetzedelere mobil sağlık hizmeti.
Afetzedelere mobil sağlık hizmeti. Admin
Advert

Depremlerden etkilenen afetzedelerin yerleştirildikleri barınma alanlarında sağlık kontrolünden geçiriliyor, tedavileri planlanıyor, ilaçları yazılıyor.

Mobil sağlık ekipleri, afetzedeleri bulundukları yerlerde rutin sağlık kontrolünden geçiriyor, kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaç bilgilerini alıyor ve ilaçlarının teminini sağlıyor. Ekipler, muayene sonrasında gereklilik halinde afetzedeyi bir sağlık merkezine gönderimini sağlıyor. Ayrıca barınma alanlarının bulundukları yerlerden günlük olarak şebeke sularından numuneler alınarak İl Sağlık Müdürlüğü Laboratuvarlarından Kimyasal ve Biyolojik kontrolleri yapılmaktadır.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Haliliye Ahmet yesevi mahallesinde kapalı semt pazarından barındırılan ve Türkiye jokey kulübünde barındırılan afetzede vatandaşlar detaylı bir şekilde sağlık taramasından geçirildi. Doktor kontrolünden geçirilen afetzedeler yapılan hizmetten memnun olduklarını belirttiler.

İl Sağlık müdürlüğü olarak amacımız yeterince mağdur olan afetzede vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve sağlık sorunlarına yerinde müdahale etmektir.

Bu konuda tüm sağlık çalışanlarımızla mesai mefhumu gözetmeden, gece gündüz demeden tüm gücümüzle sahadayız.

urfa çağdaş şanlıurfa mobil sağlık muayene
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı